Kim Cattrall szerint nem volt jó ötlet az új Szex és New York sokkoló csavarja

szex es new york carrie es samantha
Fotó: HBO

Kim Catrall nemcsak a most az HBO-n futó És egyszer csak... epizódjaiban nem akart szerepelni, hanem már a tervben lévő, majd elkaszált harmadik Szex és New York mozifilmben sem. Kreatív okokból: nem tetszett neki a történetszál, amit végül az új sorozatban megvalósítottak. Lehet, hogy neki volt igaza, és nem kellett volna ezt meglépni?

Az eredeti Szex és New York sorozat 1998 és 2004 közt futott, amit két mozifilm követett, 2008-ban és 2010-ben. Ezek ugyan a kritikusok tetszését nem nyerték el, ám a mozikban óriási sikerrel futottak, így nem is volt kérdés, hogy egy harmadik filmet is terveznek, ha a szereplők beadják a derekukat. Már az elmesélendő sztori is megvolt, mikor Kim Catrallkihátrált a filmből, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. Mi volt az, ami ennyire kiakasztotta a Samanthát alakító színésznőt? Az új epizódokról itt írtunk részletesen.

Spoiler következik!

Fotó: HBOMax

A források szerint az And just like that címen az HBO-n futó felélesztett sorozat óriási, sokkoló történése, Mr. Big halála nem épp friss ötlet volt. Az első, Hello, It's Me című epizód végén Chris Noth karaktere szívroham miatt felesége karjai közt hal, és ha nem is pontosan így, de már közel egy étvizeddel ezelőtt szerették volna eltenni láb alól az eredeti széria legfőbb szerelmi szálának hősét és Carrie életének mozgatórugóját.

Kim Cattrall az elejétől tiltakozott az ötlet ellen. Bár azóta éveken keresztül ment a közösségi médiában a cicaharc a szerinte vele rosszul bánó Sarah Jessica Parkerrel, és a sorozatba elvileg emiatt nem akart már visszatérni Catrall, ám a lehetséges harmadik mozifilm tárgyalásaiban még javában részt vett, és nem személyes, hanem kreatív okokból nem vállalta a tervezőasztalon elvérzett mozifilmet. Szerinte ugyanis Big halála rossz irányba vinné a négyes fogat dinamikáját, és túl nagy hangsúlyt fektetne Carrie gyászfolyamatára, és ilyen módon minden cselekmény ekörül forogna, kevés teret hagyva a többieknek.

Amennyire az első két részből láthattuk, Kim Cattrallnak akár igaza is lehet: ugyan az első epizód optimistán nyitott, és elvezettel merültünk el a barátnők vidám csacsogásába és életeinek bonyodalmaiba.

A második részt valóban torkon ragadta a gyász, és egy ilyen sokkoló esemény után nehéz azt feltételezni, hogy a sorozat védjegyének számító könnyed hangulat és ironikus humor a régi formájában térhet vissza, és Carrie barátai nem tojáshéjon fognak lépkedni az összetört főhős körül.

A forgatásokról kiszivárgott képek alapján Carrie előbb-utóbb visszatér majd régi randizós énjéhez, és a lesifotósok képei alapján egy új férfival fog csókolózni valamelyik részben. Ami még érdekesebb, hogy megerősítették Carrie régi szerelme, Aidan szereplését is az új sorozatban, így még az sincs kizárva, hogy egykori szerelme oldalán vigasztalódik majd hősnőnk.

Nyitókép: HBO