András herceg

András herceg sírva fakadt Károly király döntését hallva

Károly király és öccse, András herceg néhány nappal a néhai királynő halála előtt találkozott Károly skóciai birtokán, ahol a király hivatalos hírétől András sírva fakadt.


A szexuális zaklatással vádolt Andrást teljesen váratlanul érte, mikor bátyja, Károly király közölte vele, hogy soha többé nem térhet vissza a királyi családba, mint dolgozó ember. A beszélgetés során a hírügynökségek beszámolói szerint András sírva fakadt.

András 2019-óta botrányok sorozataiba keveredett, minek következményeképp megfosztották minden mecénási és katonai címétől, de ő ennek ellenére úgy gondolta, hogy a jövőben még tehetne jót a monarchiáért. András emiatt nehezen fogadja el, hogy ez tényleg az ő útjának a vége, ami a királyi családot illeti.

A The Mail on Sunday-nak nyilatkozó forrás szerint a két testvér közötti megbeszélés érzelmes és feszült volt. Az Andrást körülvevő emberek szerint megtörten jött ki a találkozóról, ami miatt aggódnak érte. Az újság szerint akkor is könnybe lábadt a szeme, mikor megtiltották neki, hogy édesanyja, a néhai királynő temetésén katonai egyenruhát viseljen.

A forrás azt is elárulta, hogy András teljesen el van keseredve és bízott abban, hogy van számára visszaút. Bármilyen naivan is hangzik, mindig is reménykedett abban, hogy visszanyeri rangidős királyi pozícióját.

Bátyja, Károly azonban nem hagyott kétségeket András intézményen belüli jövőjével kapcsolatban. Úgy tudni, hogy ezt mondta Andrásnak:

„Elmehetsz és élhetsz egy szép és jó életet, de a királyi közéletednek vége. Ezt el kell fogadnod.”

Nyitókép: Getty