A Jacob K. Javits Kongresszusi Központ New York-ban

Itt rendezik meg Ázsia legnagyobb fotográfiai vásárát jövő ősszel

Ázsia és a csendes-óceáni térség legnagyobb fotóvásárának jövő ősszel ad otthont a Photofairs New York, amely fotókat, filmeket és virtuális valósággal kapcsolatos alkotásokat állít ki, 100 nemzetközi galéria részvételével.

A jövőre New Yorkban debütáló, Ázsia legnagyobb fotóvásáráért felelős Photofairs New York 2023. szeptember 8-10. között kerül megrendezésre a manhattani Javits Centerben. Az Angus Montgomery Arts-szal partnerségben megrendezett vásáron fotó-, film- és digitális művészeti alkotások kerülnek bemutatásra, mintegy 100 nemzetközi galéria részvételével.

A kiállítói jelentkezések már nyitva állnak.

„Nagy csodálattal tekintünk az Armory Show-ra és annak hosszú múltjára. A két vásár egyedülálló kínálatának egy tető alá hozása kölcsönösen előnyös lesz mindkét fél számára". A Javits Center egy olyan célra épített kiállítási központ, amely jól megfelel a galériák és a látogatók igényeinek egyaránt”

– mondta Scott Gray, a Creo vezérigazgatója az Artnet Newsnak.

Jeff Rosenheim, a Metropolitan Museum of Art fotográfiai kurátora szerint New York is valószínűleg befogadó lesz.

„New York lelkesedése a fotográfia iránt szinte határtalan. Ez új energiát hoz az őszi szezonba New Yorkban”

– jegyezte meg sajtóközleményben.

Mivel a fotográfia egy technikailag specializált készségből széles körben elfogadott médiummá vált, Gray úgy gondolja, hogy van igény egy új vásárra a fotóalapú munkák és az új technológiák terén, amely valóban tükrözi a jelenlegi piaci trendeket, és azt vizsgálja, hogyan lépünk kapcsolatba a digitális kultúrával.

„A Photofairs New York továbbra is a kísérleti gyakorlatokat és a korszakalkotó fotósokat egyaránt szeretné felkarolni – és mind a tapasztalt, mind a feltörekvő gyűjtőket megragadni”

– fogalmazott Gray.

A Photofairs New York kiállítóinak alkotását négy szekcióban lehet majd megtekinteni.