Gucci x Balenciaga Hacker Project néhány darabja

Öt emlékezetes idei együttműködés a divat világában

A 2021-es évet rengeteg izgalmas kollaborációval hagyhatjuk magunk mögött, hiszen a luxusmárkák idén sem hagytak minket unatkozni. Rendszeresen jelentek meg újabb és újabb termékek, amiket muszáj volt megszereznünk. A továbbiakban öt különleges együttműködésre emlékezünk vissza.


1.  Gucci x Balenciaga Hacker Project

A két divatház projektje közel sem nevezhető hétköznapinak, hiszen szabadon újraalkothatták egymás kultikus darabjait. Lehengerlő és igazán különleges termékek születtek ennek a kollaborációnak köszönhetően, és annyira sikeres lett ez a „lopkodás”, hogy később a Fendi és a Versace is átvette ezt az ötletet.

2.  Dior és a sacai

A közös munkafolyamat a Dior Men 2022-es tavaszi kollekciójának része lesz. A Dior stílusát és kifinomult fazonjait szembeállították a sacai lezser és sportos darabjaival. A páros termékei kontrasztot és a technikai anyagok iránti vonzalmat tükrözik. Nagy hangsúlyt kap a munkaruhákra épített stílus is.

3.  Indya Moore x Tommy Hilfiger

A transznemű modell és aktivista, Indya Moore a Tommy Hilfigerrel együttműködve egy olyan kapszula kollekciót dobott a piacra, aminek darabjainak méreteinél és kialakításánál nem vették figyelembe a nemi hovatartozás normáit. Moore saját maga is tervezett egy pár darabot, köztük blézereket, pólókat és ingeket.

4. Gucci x Kai

A K-pop bálvány gyerekkori játékmacik iránti szenvedélye ihlette ezt az együttműködést. A közös munka mindenkiben nosztalgikus érzést kelt, hiszen a játék rendszeresen megjelenik szimbólumként. A mackómotívum többek között táskákon, pólókon, sapkákon, kis bőrárukon, valamint tornacipőkön is feltűnt.

5.  Polaroid x Lacoste

A Lacoste a 2021-es tavaszi kollekciójának darabjait a Polaroid fényképezőgép-márka 1963-ban megjelent első színes instantfilmjének szivárványos logója ihlette. A kiadott darabok között túlméretezet pólók, tréningnadrágok és tornacipők jelentek meg. Ezen felül egy limitált kiadású Polaroid 600-as instant fényképezőgépet is piacra dobtak.


Nyitókép: Instagram/ztylezhk