Színpaletta

Ez lesz 2022 színe

A Pantone idén is kihirdette, milyen színbe fognak borulni otthonaink jövőre.


A cég – mely az ezredforduló óta minden évben megválasztja az én színét – szerdán mutatta be a Very Peri nevet kapó, télizöldes árnyalatot, amely a cég szerint a kék állandó nyugalmát ötvözi a vörös energikus infúziójával.

Ez az első alkalom, hogy a vállalat új színt gyártott ahelyett, hogy a már meglévő archívumból válogatott,.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy új színt dolgozzunk ki, mert nagyon új elképzelésünk van a világról. Szó szerint ez a legboldogabb és legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A vörös felhang miatt az újdonság megerősödő érzését kelti, és az újdonság az, amit most keresünk. A szín a jövőt szimbolizálja. j az a lendületes, örömteli hozzáállás, amiről beszélünk, a gondtalan magabiztosság és kreatív szelle"

– idézteLeatrice Eisemant, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatóját a CNN.

Annyi kihíváson mentünk keresztül az elmúlt időszak alatt, hogy nem tudjuk, mi fog egyik napról a másikra történni. A kíváncsiság az, ami segít az embereknek átvészelni ezeket a nehéz időket, amit bátor kreativitásnak neveznénk

– tette hozzá Laurie Pressman, a Pantone alelnöke.

A cég számára idén a technológiai újítások inspirációt jelentettek, melynek értelmében a Pantone úgy döntött, a Microsofttal fog együttműködni a 2022-es év színe kapcsán. A Very Peri így a PowerPoint, a Teams, az Edge, és a Windows felhasználó felületein is visszaköszön majd.