szobanövények

Ezekre a szobanövénytrendekre érdemes figyelnünk 2022-ben​

Az elmúlt években igazi szobanövény-őrület alakult ki. Nem is csoda, hiszen nemcsak egészségesebbé teszik a levegőt, de közelebb is hozzák a természetet, és ezáltal jobb kedvre derítenek bennünket. Persze, mint mindenben, itt is megvannak a trendek: lássuk, melyek lesznek a legmenőbb növények idén!


1. Magas növények

A témában jártas szakemberek véleménye szerint a következő időszakban a minél nagyobb virágok és levelesek lesznek a legkelendőbbek otthoni és munkahelyi felhasználásra is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a karanténidőszak alatt nagyon sokan fejest ugrottak a növénytartásba mint hobbiba, ők pedig valószínűleg bátrabban belevágnak majd a nagyobb kiterjedésű növények nevelésébe. Elképzelhető, hogy feltűnnek majd irodahelységekben is ezek a fák, hiszen beterítik az egész környezetet, és küllemüknek, valamint pozitív hatásuknak köszönhetően motiválni tudják a dolgozó személyzetet.

2. Kúszó és virágzó példányok

Lakberendezők és növényszakértők szerint a következő időszakot a kúszó növények fogják uralni, elsősorban azok, amelyek kicsivel több színt tudnak a lakótérbe csempészni— írta az Architectural Digest.

Annak érdekében, hogy valami különlegesebb virággal dobjuk fel a szobáinkat, ne csak a hagyományos csüngő növényeket aggassuk fel, hanem akár egy pár orchideát is ajánlatos lelógatni egy emelvényről. Először jól öntözzük meg őket, majd hagyjuk egy kicsit jobban kiszáradni. Ezzel az esőredők változatos időjárását utánozhatjuk, ezek után pedig felveszik a nekünk tetsző tartást. Emellett bátran ajánlják kezdőknek a vitorlavirágot, ami csodálatos színekben pompázik, valamint jól bírja azt is, ha egy ideig nem jut folyadékhoz.

3. Páfrányok

Négy szobanövény-szakértőből hárman egyetértenek abban, hogy 2022-ben rengeteg háztartásban és fotón megtalálhatóak lesznek különféle páfrányok. Meglátásaik szerint a víz- és törődésigényük lesz az, ami miatt a tappasztalt növényvásárlók lecsapnak majd erre a fajra. Több olyan emberrel is lehet találkozni, akiknek a páfrányok gondozása egyfajta meditáció a stresszes napok elején vagy végén. Ez a növény tipikusan szereti fajtársai társaságát — kedvelik azt a páratartalmat, amit együtt képesek teremteni —, ezért érdemes többet beszereznünk egyszerre, hogy a továbbiakban szépen fejlődjenek.