A Dior fűzővel ellátott ruhakölteménye

Ezek a kifutós trendek változtatják meg idén a divatot

Az idei évben a kifutók divatja sok tekintetben visszatért az egyszerűséghez és az alapvető normákhoz, viszont extravagáns megjelenésekben sem volt hiány. Az alábbi cikkünkben tíz olyan trendet gyűjtöttünk össze, melyek 2022 következő hónapjaiban felboríthatják a stílusos öltözködés szabályait.


1. Érjen minden a földig!

A miniszoknyák ideje lejárt, és a nagy divatházak, többek között a Miu Miu, a Saint Laurent és a Louis Vuitton darabjai szó szerint a padlóig érnek jelen esetben. A jövőben 100 százalék, hogy az elegancia és a stílus egyik legfontosabb képviselője lesz ez a trend.

2. Bővebb ruhaujjak

A 30-as évek népszerű divatja idén újra visszaköszön. A Dries Van Notennél, Courrèges-nél és Tory Burchnél biztosan találkozhatunk ezzel a stílussal, amely az ujjak különlegességéről ismert.

3. A fűzők hódítanak

A bodyk és a fém melltartók megelőlegezték a fűzők elterjedését a korábbi években. Több márka is külön módokon értelmezte ezt a régies, mégis divatos darabot, ami már a múltban is szépnek és keménynek számított. Alessandro Michele például egy sportos változatot eszelt ki, de a Dior sajátgyártású ruhakölteményei se lógnak ki ebből a trendből.

4. Hatalmas vállak teszik markánsabbá az öltönyöket

Bár a felpumpált vállak már sok évvel ezelőtt kifutottak a divatból, idén úgy fest, hogy újra köszönhetjük a hatalmas vállrésszel, valamint lelógó ujjakkal rendelkező zakókat és blézereket a szekrényeinkben. Többek között a Louis Vuitton és az Off-White is kipróbálta magát ebben a dizájnban, mindketten elsöprő sikert arattak.

5. Tapintanivaló kötött ruhák

A kötött ruhák talán a tavalyi évben lettek nagyon népszerűek és elterjedtek minden országban. A lehetséges stílusirányzatok mindegyikét megjárta már ez a ruhadarab, viszont a Loewe és a Hermès idén csavart egyet a kötésmintán, és simogatnivaló, kefélt textúrájú pulcsikat és ruhákat alkotott.

6. A fehér ing és a kék farmer sose megy ki a divatból

Kevés időtlenebb stílust lehet felsorolni, mint az egyszerű fehér inget és a halványkék farmer párosítását. Már azt hinnénk, hogy nem lehet semmit kihozni ebből a duóból, viszont néhány márka — például a Givenchy — bebizonyítja, hogy igenis rejlik még bennük kihasználatlan potenciál.

7. A fehérnemű is jobb, ha csillogós

A flitterek, kristályok és egyéb csillogó díszítések ezekről a ruhadarabokról sem maradhatnak le, a következő hónapokban pedig nagyon népszerűek lesznek az ilyen dizájnok.

8. Mozgó elemek a szetten

A Collina Strada, a Halpern és a Sunnei új darabjai minden bizonnyal azzal a céllal készültek, hogy tökéletesen igazodjanak viselőjük mozgásához. Viselés közben élednek fel csak igazán a kreálmányok rojtjai és gyöngyei, melyek minden lépésünknél látványos show-t csinálnak.

9. Eljött a trikók ideje

A kabátokat ideje lecserélni, de a pólók helyett idén inkább ujjatlan trikókat vegyünk.

10. A retró mindig népszerű marad

Végül, de nem utolsó sorban, a retró ruhadarabok idén sem merülnek feledésbe, hiszen a divat mindig újraéled bizonyos idő elteltével. Ebben az évben az újratervezés hódít a tervezők között, Pierpaolo Piccioli például egy vintage Valentino fazont turbózott fel saját ízlése szerint.


Nyitókép: Instagram/dior
Forrás:
Vogue