Bulgari üzlet Párizsban

A Bulgari bemutatta a világ legvékonyabb óráját

Az olasz ékszergyártó cég újra rekorder a világ legvékonyabb mechanikus órájának elkészítésében az Octo Finissimo Ultra Cosc modellel, amely mindössze 1,7 milliméter vastag.

Az új darab a Bulgari Octo Finissimo Ultra továbbfejlesztése, amely 2022-ben négy hónapig tartotta a legvékonyabb óra rekordját, mielőtt a Ferrari és a Richard Mille óragyártó együttműködése megjelent volna.

„Az Octo Finissimo az innováció és a formatervezés hatalmas játszótere – és példátlan kihívások forrása – a Bulgari kutatás-fejlesztési részlege számára”

– mondta Antoine Pin, a Bulgari óragyártó részlegének igazgatója.

Az Octo Finissimo Ultra Cosc óraszerkezetét alkotó mind a 170 alkatrész közvetlenül az óra hátlapjára rögzített, nem pedig egy különálló alaplapra, mint elődjénél. A szerkezet védelme érdekében e kiegészítő réteg helyett a tok hátlapja volfrám-karbidból, egy rendkívül tartós fémötvözetből, míg a tok előlapja és a hozzá illő szíj homokfúvott titánból készült.

Az új, maximális vékonyságot a Bulgari szerint a zafírkristály előlap optimalizálásával érték el.

„Türelmes, aprólékos lépésekkel a mérnökök képesek voltak lefaragni a kritikus tizedmillimétert”

– nyilatkozta a vállalat.

A végső kialakítás 1,7 milliméter vastag, ami körülbelül egy ötforintos érme szélességének felel meg.

Az Octo Finissimo Ultra Cosc a pontosságban is előrelépést tett. Ez a legvékonyabb óra, amely valaha is megkapta a svájci független Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC) kronométer-jelölését, amely szerint az időmérőnek naponta legfeljebb négy másodpercet szabad késnie és legfeljebb hat másodpercet siethet.

Az óra 20 darabos limitált példányszámban készül, a hátoldalán található QR-kóddal, amely az adott darabra jellemző online termékkézikönyvhöz vezet. Mindegyikhez tartozik majd egy tok is, amely egy gombnyomásra automatikusan beállítja és felhúzza az órát.

A limitált kiadás a Bulgari kilencedik világrekordját jelenti a karórák vékonyságában. A korábbi rekordtartó a Richard Mille RM UP-01 Ferrari órája volt.

(Dezeen)

Nyitókép: Shutterstock