A Bulgari által bemutatott Serpenti karóra

Hüllő alakú karórákat gyártott a Bulgari

Az LVMH órahét nyitányaként a Bulgari négy elképesztő darabot mutatott be, melyeknek különlegessége, hogy a hétköznapi szíjak helyett egy-egy drágakövekkel kirakott kígyó tartja a kiegészítők számlapját. A legdrágább 88 millió forintért kelt e.


Az új modellek az 1950-es évek ikonikus dizájnját dolgozzák újra. A közel 80 évvel ezelőtt megjelent darab téglalap alakú számlapját egy csuklós — gomb megnyomásával felnyíló — fedőlap takarta el, amit briliáns gyémántokkal raktak. A titokzatosságot megtartva egy hasonló mechanizmust alkalmaztak a Bulgari Serpenti óráknál is: a kígyók nyelvét kell megnyomnunk ahhoz, hogy szemünk elé táruljon a hagyományosan nőies, apró motorokkal ellátott időjelző.

A csúszómászó négy különleges kinézettel tért vissza, és mindegyiken különböző drágakőtípusok tündökölnek. Mutatjuk is az órahét sztárjait:

Az első darab egy kicsivel sötétebb árnyalatban fogadja a szemlélőket. Az apró, 12,30 mm átmérőjű és 2,50 mm vastagságú mechanikus motorok a hüllő fejébe vannak beágyazva. A szín és csillogás előállítása nehéz munkafolyamatot jelentett a készítőknek, hiszen a kezdetben szinte áttetsző pigmenteket kézzel helyezték fel, majd többször szárították, hogy folyamatosan kristályosodjon. A fekete színt, és az ezáltal egyszerűnek mondható összképet egy kicsit megbolondítja az állat szeme, melyet egyenként 0,3 karátos körtecsiszolású gyémánt díszít. Ez a példány 166 ezer dollárért kelt el, vagyis több mint 53 millió forintért.

A Bulgari \u00e1ltal bemutatott Serpenti kar\u00f3r\u00e1k

Fotó: Instagram/bulgari

A második kígyó 102 alkatrészén összesen 369 darab, 8,35 karátnak megfelelő gyémánt csillog. Ennek az ékszernek a különlegessége a zöld színű megjelenésében rejlik. Mint az összes többi darab, ez az időjelző is harminc órányi járástartalékkal rendelkezik. A csodálatosan szép alkotás 228 ezer dollárért lelt új gazdára, ami nagyjából 73 millió forintnak felel meg.

A soron következő kígyó színei egyenesen vibrálnak. A gyönyörű, kézzel készített csíkos mintázat és a csillogó drágakövek fokozzák az egyedi díszítést. A türkiz betétekkel ellátott karóra 40 mm-es, briliáns csiszolású gyémántokkal kirakott rózsaarany tokkal rendelkezik. A szemeit két körtecsiszolású türkizkék rubinttal emelték ki. Összesen 724 gyémántot foglal magába ez a darab, így nem is meglepő, hogy több mint 250 ezer dollárért vásárolták meg (80,6 millió forintért).

A Bulgari \u00e1ltal bemutatott Serpenti kar\u00f3r\u00e1k

Fotó: Instagram/bulgari

Az utolsó hüllőért fizették a legtöbbet a vásárlók: összesen 274 ezer dollárt (88 millió forintot). A legdíszesebb darab gyémántokkal ellátott külsejét a fejen és a farok végén káprázatos fehérarany csillogás eleveníti meg. Csak a tokhoz és a fejhez összesen 626 kerek, briliáns csiszolású gyémántot, összesen 15,83 karátot használnak fel. Szemei két élénk, körtecsiszolású smaragddal csillognak.

Nyitókép: Instagram/bulgari

Forrás: Luxurylaunches