anyatejből készített nyaklánc

Hamvakból alkotott gyémánt után anyatejből készült ékszer az új őrület

Napjainkban az emberek olyan ékszereket szeretnek vásárolni, amiknek külön jelentéssel bírnak az életükre vonatkozóan. A legújabb trend az anyatejből előállított ékszer, ami jó szimbóluma a szoptatás lezárásának, de akár egy trauma leküzdésében is segítséget nyújthat.


A szerves anyagokból készített kiegészítők nem mostanában terjedtek el, hiszen a történelem során többször is népszerűek voltak az emberi hajból alkotott fülbevalók és brossok. Napjainkban az egyik legkeresettebb változat a hamvakból kreált ékszer. Elhunyt szeretteink hamvaiból lehet előállítani gyémántokat, amiket a továbbiakban nyakláncként vagy fülbevalóként lehet hordani.

Ennek fő célja a trauma leküzdése és a haláleset feldolgozása. Egyes cégek, amik anyatejből előállított ékszereket árusítanak, azt állítják, hogy az ő áruiknak is tulajdonítanak hasonló szerepet.

A kismamák életében egy nagy lépés , amikor abbahagyják a szoptatást, hiszen gyakran elvállásként élik meg. Ez a bizonyos kötődés szülő és gyermek közt megszűnik, amit sok esetben nehéz feldolgozni.

"Sok anyuka számára a szoptatás rendkívül különleges és fontos időszak az életben. Gyakran, amikor abbahagyják, szomorú pillanatként élik meg az elvállást”

mondtaFreda Rosenfeld, New York-i szoptatási tanácsadó.

A kiegészítők megrendelése után nagyjából 10 ml anyatejet küldenek a vásárlók, amelyet egy speciális módszerrel por állagúvá alakítanak, majd gyantával keverve szilárdítanak meg. Az így keletkezett köveket tanácsos úgy kezelni, mint a gyöngyöket: óvni kell a vegyi anyagoktól és szárazon érdemes tartani.

A trauma és az elszakadás feldolgozása mellett többen egy szimbólumként tekintenek ezekre az ékszerekre, és az ellen az igazságtalanság ellen tiltakoznak velük, hogy sok kisgyermekes anyukának nincsen lehetősége arra, hogy az első hat hónapban szoptathassa gyermekét.