Dua Lipa a Barbie premierjén

Régen ízléstelen volt, ma a legnagyobb sztárok hordják ezt a ruhát

Egykor a rossz ízlés megtestesítőjének tartottuk az áttetsző anyagokat, de a merész ruhák az utóbbi években a világ legcsinosabb ruhatárának kulcsfontosságú elemeivé váltak.


Bizonyíték kell? Nézd csak meg a Met-gála vörös szőnyegét, ahol a sikkes áttetsző ruhák uralkodnak. Vagy Dua Lipát, aki a Barbie film Los Angeles-i premierjére érkezett az egyik legmerészebb megjelenésében.

A teljesen áttetsző és csillogó láncpáncélruha alatt egy kristályokkal díszített tangát viselt, és nem volt más dolgunk, mint levegőért kapkodni a láttán. A héten csatlakozott hozzá a mindig érzéki Megan Fox, akinek alkalmi megjelenése a héten lángra lobbantotta az Instagramot a Glamour szerint.

Mielőtt elkezdenétek dühösen írni − azok nem a mellbimbóim, nyugodjatok meg. Biztonságosan el vannak rejtve mellbimbófedők alatt, szóval ne aggódjatok

− írta a poszthoz.

Egy másik sztár, aki idén nyáron új magasságokba emelte a megjelenését, Kendall Jenner volt, akit Cannes-ban láttak egy David Koma AW23-asban: két, stratégiailag nagyon jól elhelyezett piros virágot viselt egy illúziós hálós lap tetején, hogy eltakarja a megfelelő helyeken.

Ha jól csinálják, a „majdnem meztelen" megjelenés megtalálja azt a nehezen elérhető pontot a művészi érzékiség és a szuper sikkesség között, anélkül, hogy akár a viselője, akár a szemlélő számára kínosnak vagy kellemetlennek tűnne. És ezek a nők mind nagyon jól érzik magukat a lenge ruháikban.

Egy percig se gondoljuk, hogy a húszas éveink elején a lenge ruha fogalma már a múlté, hiszen Priyanka Chopra, Ashley Graham, sőt még Cambridge hercegnéje is bebizonyította, hogy a lenge ruha szuper divatos, hízelgő, kifinomult és szexi lehet, bármilyen alkalomra is kerüljön sor.

Persze gyakorlatilag minden vörös szőnyegre jutott már egy-egy majdnem meztelen ruha az évek során, köszönhetően nagyrészt az olyan, a művészethez értő rajongóknak, mint Kendall Jenner, Hailey Bieber, Zendaya és Chrissy Teigen, míg Naomi Campbell és Gigi Hadid számos divathét kifutóján bizonyította a lenge anyagok erejét.

Nyitókép: Getty Images