Dua Lipa

Dua Lipa megmutatta, hogy érdemes hordani az év cipőtrendjét

Dua Lipa kétségkívül tökélyre fejlesztette a vörös szőnyeges kinézetet, de annak ellenére, hogy a díjátadó szezonban olyan neves tervezők ruháit viselte, mint a Prada, Courrèges, Vivienne Westwood és Versace, off-duty stílusa az, ami az utóbbi időben megfogott minket.


Miután néhány nappal ezelőtt sikeresen meggyőzött minket arról, hogy a Puma Palermo az új Adidas Spezials, most ismét egy − igaz, kevésbé kényelmes, de a szezon vitathatatlan darabjává váló − cipő mellett érvel.

A hegyes orrú cipő az utóbbi időben igazi alapdarab lett − ami nem volt meglepetés azok számára, akik éles szemmel figyelik a kifutókat, mivel minden AW23-as kifutón feltűnt a Loewe-tól és Versace-tól kezdve a Pradán, Jil Sander-en, Guccin, 16Arlingtonon, Givenchy-n, Zimmermann-on, Saint Laurent-en, Huishan Zhang-on és Schiaparelli-n át. De Lipa még magasabb szintre emelte a dolgokat, és a 2024-es tavasz/nyár egyik legfontosabb megjelenését harangozta be.

A piros cipő, amelyet Emily Ratajkowski is imádott, most tényleg mindenhol ott van. Amikor Lipát az új barátjával, Callum Turnerrel legutóbb lencsevégre kapták, a két fő trendet egy hegyes, piros Jacquemus-cipővel ötvözte.

Dua Lipa

Fotó: Profimedia

Bár a „hegyes piros magassarkú" talán nem hangzik azonnal úgy, mint egy mindennapi cipő, de ha valaki meg tud minket győzni egy kiemelkedő darab sokoldalúságáról, az az off-duty stílusikon, Dua Lipa. Míg egy kék farmer színösszeütközéshez vezethet, egy fekete pedig túl nehéz lehet az amúgy is merész cipőhöz, ez a világos mosott szürke farmer megállja a helyét a cipővel, miközben nem árnyékolja be a statement darabot.

A póló finom rózsaszín csíkozása kiegyensúlyozza a megjelenést, és megakadályozza, hogy túlságosan nehéznek tűnjön a fenék (ez a kedvenc Sandwich Dressing styling hackünkre utal), míg a fekete bőr blézer szépen illeszkedik a cipő lakkozott felületéhez.

Persze, Dua választott stílusa egy különösen epikus, 715 fontos Jacquemus-pár, de számos stílus létezik alacsonyabb költségvetéssel is, ha te is szeretnél csatlakozni a trendhez.

Forrás: Glamour

Nyitókép: Shutterstock