Audi-logó ihlette ezt az extravagáns házat

Audi-logó ihlette ezt az extravagáns házat

Talán a legtöbbünkre igaz, hogy életünk egyik célja megtalálni azt az otthont, ami minden igényeinket kielégíti. Legyen az egy penthouse vagy egy zöldövezetben található kertesház, esetleg egy márka által ihletett extravagáns épület.


Azt gondolhatnánk, hogy utóbbira nem találunk példát, az igazság viszont az, hogy a közeljövőben akár még az ilyen jellegű álmok is valóra válhatnak.

Karina Wiciak ugyanis azzal vált ismertté, hogy világhíres márkák logója ihlette házakat tervez. A lengyel építész készített Adidas, Renault és Chevrolet inspirációjú épületet is – tudhatjuk meg a Robb Report beszámolójából.

Az Audi logóját alapul vevő épületét „Ringhouse"-ként is szokták emlegetni. A monolit lakás (egyetlen, nagyméretű tömbből vésett építmény – a szerk.) tagadhatatlanul hasonlít az autómárka ikonikussá vált logójához, mely 1932-től, négy korábban egymástól független autógyártó – az Audi, a DKW, a Horch, valamint a Wanderer – egyesülését szimbolizálja.

Wiciak házai egyelőre ugyan még nem lakhatóak, az egyértelműen kijelenthető viszont, hogy egyedi ötletei tökéletesek arra, hogy egyszerre tisztelegjünk a márkák és az építésztörténet előtt.