Katalin hercegné és Vilmos herceg

Katalin hercegné egy királyi hagyományt őrzött meg az idei BAFTA-öltözékével

A walesi herceg és felsége idén három év kihagyás után először jelentek meg személyesen a BAFTA-díjátadón. Az eseményen Katalin hercegné a fenntartható divatra próbálta felhívni a figyelmet öltözékével, de egy királyi hagyományhoz is ragaszkodott. Így tisztelgett a néhai Diána hercegné emléke előtt.


Vilmos hercegék utoljára 2019-ben tűntek fel a díjátadón, azóta viszont távol tartották magukat tőle. Egy korábbi cikkünkből meg lehet tudni, mi volt erre az okuk. Katalin hercegné a jeles alkalomra egy görög ihletésű Alexander McQueen-ruhát választott, melyet egy kicsit újradizájnoltak, illetve egy látványos részlettel ki is egészítették.

A ruha vállfűzős részét kicserélték a hercegné tervezői. A megjelenés tökéletesítéséhez a királyi személy egy hosszú fekete kesztyűt, illetve egy Zara-fülbevalót vett fel. Mindezekkel egyrészről felhívta a figyelmet a fenntartható divat fontosságára, illetve a kezét takaró ruhadarabbal egy évszázados királyi hagyományt is fenntartott.

Katalin hercegné már korábbi eseményeken is az újrahasznosítás fontosságát emelte ki. A tavalyi évben a leglátványosabb megjelenései ugyanezzel az üzenettel szolgáltak. Egy cikkünkben el lehet olvasni, honnan szerezte be azokat a ruhákat, és hogy nagyjából mennyibe kerültek.

Middletont nagyon sokszor lehet látni Cornelia James-operakesztyűben. Ez a márka többek között II. Erzsébet királynőnek is évtizedeken keresztül gyártott. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a BAFTA-díjátadón viselt pár ennek a cégnek a terméke-e, viszont a fotókon nagyon emlékeztet a Melissa-modell stílusára.

Annak idején Diána walesi hercegné is előszeretettel tette izgalmasabbá szettjeit különböző kesztyűkkel. Gyakran eltérő színű párokat vett fel, hogy azokkal is kiemelje öltözéke színvilágait, illetve a megjelenése különlegességét. 1986-ban például egy Murray Arbeid által tervezett, flamenco ihletésű ruhát hordott, amihez egy piros és egy fekete kesztyűt párosított.

Diána történelmet írt 1987-ben, amikor egy AIDS-beteggel rázott kezet kesztyű nélkül. Károly király első felesége népszerű volt arról is, hogy a hivatalos eseményeken rendszeresen levette a szettjeihez tartozó kesztyűket, hogy szorosabb kapcsolatot építhessen ki kézrázások közben. Ez korábban nem volt jellemző a királyi családtagokra.

Mindent összegezve a BAFTA-díjátadón Katalin hercegné több szempontból is divattörténelmi pillanatot okozott.

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent