Katalin hercegné

Katalin ismét felvette kedvenc ruhadarabját, fontos leckét tanítva nekünk

Katalin hercegnétől már megszoktuk, hogy szereti különböző nyilvános szereplések alkalmával újrahasznosítani a jól bevált ruhatári elemeit.


Legutóbbi kiruccanásán most egyik legemlékezetesebb ruháját frissítette fel, és közben megható tisztelgéssel is adózott a néhai királynő, II. Erzsébet előtt.

A walesi hercegné csatlakozott férjéhez, Vilmos herceghez és apósához, III. Károly királyhoz és Kamilla királynéhez a skóciai nemzeti hálaadó és dedikációs szertartáson, amely az uralkodó skót koronázását jelzi.

Katalin, Vilmos, K\u00e1roly \u00e9s Kamilla

Fotó: Jane Barlow - Pool/Getty Images

A jeles alkalomra Katalin újra felvette Catherine Walker kobaltkék kabátruháját, amelyben korábban már legalább kétszer láthattuk rajta: az idei húsvéti szertartáson a Szent György-kápolnában, illetve a nemzetközösségi napi szertartáson a Westminster-apátságban. Ezúttal a kék darabot egy csillogó Philip Treacy-kalappal, élénk kék cipővel és egy kék, fésűs kék kuplunggal párosította.

Katalin kiegészítőivel pedig a tavaly szeptemberben 96 évesen elhunyt II. Erzsébet királynő előtt tisztelgett. A hercegné a néhai uralkodó négysoros gyöngyös choker nyakláncát viselte, amelynek közepén egy csillogó gyémántcsat ékeskedik. (Ugyanezt a nyakláncot viselte a királynő tavalyi temetésén is.)

Erzsébet királynő ékszerei mellett Katalin gyöngyös fülbevalót és egy gyöngyös karkötőt is viselt, amely egykor Vilmos édesanyjáé, Diána hercegnéé volt.

Vilmos a Királyi Légierő 1-es számú egyenruhájában, „Lesser George" szárnyjelvényében és ünnepi köpenyében vett részt a szertartáson. Egyenruháján az arany-, a gyémánt- és a platinajubileumért, valamint a koronázásért kapott kitüntetések voltak láthatóak. Az öltözékét a „Most Ancient and Most Noble Order of the Thistle Mantle and Collar" (Legősibb és legnemesebb Tövisrend) köpenyével és gallérjával koronázta meg, amely a királyi rangot tükrözi Skócia legmagasabb lovagrendjében.

Forrás: Harper's Bazaar

Nyitókép: Phil Noble - WPA Pool/Getty Images