Balenciaga üzlet felirata

Balenciaga-botrány: a kampány fotósa halálos fenyegetéseket kap

A Balenciaga botrányos kampányában résztvevő fotós, Gabriele Galimberti a National Geographic fotósa legújabb interjújában elmondta: halálos fenyegetéseket kap a kampány nyilvánosságra kerülése óta.


A fotós a The Guardiannek adott interjújában beszélt a halálos fenyegetésekről, amelyeket a Balenciaga-botrány óta rendszeresen kap. A fenyegetőzések közt ilyeneket olvas:

„Tudjuk, hol laksz! Megölünk téged és a családodat! Felgyújtjuk a házadat! Öld meg magad!”

Galimberti azt is hozzátette, hogy az üzenetek 90 százaléka az Egyesült Államokban élő emberektől érkezett.

Ha lemaradtál a Balenciaga-botránytól, akkor nézd meg ezt a videót.

@pszincs EDUKÁCIÓ‼️ #edukáció #megelozes #gyerekvedelem #childprotection #prevention ♬ Creepy and noisy synth lead song(838982) - utukemono

Galimberti azt is elárulta, hogy az ünnepi kampányban használt gyermekmodellek valójában a Balenciaga alkalmazottainak gyermekei voltak. Azt is megjegyezte, hogy a mackós táskákat tartó gyerekek szülei nem kifogásolták a kampányt.

„Általában felismerem, ha túl messzire megyünk egy adott fotózással, de ebben a kampányban bíztam bennük, és nem láttam semmi rosszat benne”

– mondta Galimberti.

A fotós jelenleg perre készül 4 médium ellen, akik hamisan azt állították, hogy az Adidas-os kampányban is ő fotózott. Az olasz fotográfus azt is hangsúlyozta az interjú során, hogy kevés beleszólása volt abba, hogy mi legyen a fotók koncepciója és hogyan nézzenek ki a képek.

Nyitókép: Shutterstock