balett-táncos lány ábrándozik, a háttérben egy másik táncos a tükörben nézi magát

A balettcore az új divattrend − mutatjuk, hogy viseld

Kislányként te is álmodoztál arról, hogy majd balerina leszel, és csodaszép tütüben és spicc cipőben lejtesz a színpadon?


Valószínűleg ezek az álmok rég véget értek, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy kiélvezd a művészeti forma öltözködési oldalát. A tütük, a sok romantikus réteg, melyek képesek a színpadon kívül is átváltoztatni a karaktert. Idén ugyanis az egész divatvilág beleszeretett a balett ihlette ruhákba, olyannyira, hogy a trendnek már saját neve is van: balettcore.

Az üzletek egészen addig mentek, hogy valódi tánciskolákkal működtek együtt, hogy autentikus, mégis hordható kollekciókat hozzanak létre.

Szeptemberben a Reformation a New York City Ballet 75. évfordulóját ünnepelte a Ref x NYCB kapszulakollekció bevezetésével: ez egy szexi, fenntartható kollekció, amely ruhákat, balettcipőket és különálló darabokat tartalmaz a „balerina off-duty" megjelenéshez.

A múlt héten az AllSaints a Royal Ballettel együttműködve saját balettkollekciót és egy kampányt indított, amelyben négy Royal Ballet-táncosnő állt modellt a kollekcióhoz: Bomin Kim, Viola Pantuso, Brayden Gallucci és Joonhyuk Jun. A táncosokat felkérték, hogy válasszák ki a téli kollekcióból a kedvenc darabjaikat, így egy 24 darabból álló kapszula jött létre, olyan darabokkal, mint a motoros dzsekik, a strasszokkal kirakott farmerek és selyemruhák.

Létezik egy limitált kiadású póló és kapucnis pulóver is, amely bevételének 10%-át a Royal Opera House Covent Garden Foundationnek adományozzák, hogy támogassák a Királyi Balettet és a Királyi Operát.

​Hogyan viseld a balettcore trendet?

A lényeg, hogy ne úgy nézz ki, mintha egy balerinakarrierről álmodozó 7 éves öltözne fel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a balettelemeket hétköznapi kiegészítőkkel ellensúlyozd.

Viseld például a tütüt vagy a telt szoknyát egy túlméretezett kötött anyaggal és egy vaskos csizmával párosítva. Vagy élvezd ki az off-duty rétegeket, például a bustier felsőket és a puha kardigánokat hord széles szárú farmerrel vagy leggingsszel és balettcipővel.

Ami az árnyalatokat illeti, válassz klasszikus monokrómot, vagy a poros rózsaszín, a krém és a pasztellszínek lágy palettájából.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Unsplash