Elsa Hosk

Az 50-es évek bobjával te is berobbanthatod a vintage lány nyarat

Itt az ideje, hogy beszéljünk az '50-es évekbeli bobról, a trendről, amely az idei szezonban máris viharos sikereket ér el. A nyár végre teljesen beindult, mi pedig új inspirációkat keresünk a forróbb hónapokra.


Miután hónapokig a 90-es és 00-as évek voltak a főszereplők, most a 40-es és 50-es évek ideje jött el, és a vintage lány nyáré!

A macskaszemes napszemüvegek, a tearuhák, a retró fürdőruhák és a tincses fürtök újra divatba jöttek, és olyan hírességek hódolnak a trendnek, mint Sabrina Carpenter, Beyonce, Jennifer Lopez és Elsa Hosk, akár pimasz pin-up stílusban, mint Marilyn Monroe, akár egy elegáns Grace Kelly-hatással.

Csak idő kérdése volt, hogy a bob is kapjon egy '50-es évekbeli átalakítást. Milyen is az 50-es évekbeli bob? A régi iskola Marilyn Monroe-hangulatát hozza be, de inkább a kissé hosszabb, lazább stílusát, amit a híresség a szabadnapjain viselt, amikor farmerben és pólóban lazított a Hamptonsban, vagy rövidnadrágban és pulóverben indult a tengerpartra.

Ez nem az a szorosan göndörített, vágott és ultrasima bob, amellyel többet láttuk Marilynt. Az '50-es évek bobja is az áll alá ér, a kulcs azonban a formázásban rejlik: oldalra hajtva, lágyan göndörítve kell viselni. Az alábbiakban összegyűjtöttük a trend viselésének néhány kedvenc módját.

​Rövid '50-es évekbeli bob

Elsa Hosk '50-es évekbeli bobja itt közvetlenül az álláig ér, így aranyos, rövidre vágott, kacér stílusjegyeket hordozó, de megtartja a jellegzetes oldalválasztást és a lágy hullámokat.

​Sima

Ha egy kicsit kifinomultabbá szeretnéd tenni, vegyél példát Kerry Washingtonról, és fújd sima, göndör hullámokká az 50-es évekbeli bobodat.

​Gondtalan, a kulcscsont fölé érő haj

Chiara Ferragni influencer lenőtt '50-es évekbeli bobja laza és gondtalan. Oldalra hajtott, de a tetején kevésbé volumenes, ami modernnek hat, a hullámok pedig egy kis laza, tengerparti textúrát adnak hozzá.

​Glam

Bár ennek az 50-es évekbeli bobnak a hangulata egy kicsit lazább, Sydney Sweeney legújabb bobja egyszerre csillogó és szellős. Újraalkotásához szárítsd meg a hajad a levegőn, és fésüld végig az ujjaiddal, hogy megmaradjon a tengerparti hangulat.

Forrás: Glamour

Nyitókép: Instagram