Tükör előtt álló nő bőrét ápolja

Ez a módszer lehet a legjobb módja a bőr hidratálásának

A bőrápolási termékek rétegezése sokat segíthet a hidratálásban.


Az arc- és ajakápoló termékek rétegzésével a vizet bezárjuk a bőrünk belsejébe, a bőrben való vízmegkötés és a transzepidermális vízveszteség csökkentése tekintetében. Azzal, hogy könnyebb, vizesebb termékeket teszünk a nedves bőrre, majd rétegezünk rá valami vastagabbat, a víz hosszabb ideig megreked, ami hidratáltabb és boldogabb bőrt eredményez.

Charlotte Palermino, a Dieux Skin társalapítója és vezérigazgatója egy nemrég készült Instagram-videóban mutatta be a bőr nedvesítésének előnyeit az arc- és ajakápoló termékek rétegzésével. A technika az arc egyes területeinél kissé eltér.

Az ajkak esetében Palermino azt javasolja, hogy nedvesítsük meg a szánkat csapvízzel, kenjük be egy egyszerű hidratálóval, majd egy vastag balzsammal.

„Azzal, hogy benedvesíted a szádat, nagyobb lehetőséget adsz a hidratáló krémnek, hogy behatoljon. Ezáltal a humektánsok vagy a vizet kedvelő összetevők (mint például a glicerin) a készítményben jobban megtapadnak. Ha pedig valami valóban „okkluzív” (vagy olyan összetevőt használsz, amely csökkenti a víz elpárolgását), akkor lehetőséget adsz a szádnak, hogy gyógyuljon és felszívja az összes vizet”

– magyarázza.

Az arcra: „Vannak, akiknek pattanásaik vannak, ebben az esetben óvatosnak kell lenned a gazdag krémekkel, mivel ezek súlyosbíthatják a pattanásokat. Ha pedig száraz a bőröd, a vazelin lehet az új éjszakai maszkod”

– mondja.

Palermino legnagyobb szabálya az arc hidratálásához, hogy a hidratáló krémet mindig olyan bőrre vigyük fel, amelyet pára vagy csapvízzel nedvesítettünk. Ha száraz a bőrünk, itt jöhet egy arcolaj, majd valami balzsamszerűség, de ez a bőrtípustól és az éghajlattól függ.

Előnyök

A rétegezési rutin követése javítja a bőrápolás élményét. Ezzel csak csapdába ejtjük a nedvességet, és lehetővé tesszük a bőr számára, hogy jobban befogadja a bőrápolást. Az arcunk benedvesítése segíti a termékek behatolását.

Palermino azt javasolja, hogy a biztonság kedvéért ne csináljuk retinollal, hámlasztó savakkal, vagy bármi mással, ami irritáló lehet. Azt is hangsúlyozza, hogy bár a vazelin nem tömíti el a pórusokat, a faggyút, az elhalt bőrt és a baktériumokat csapdába ejtheti, és pattanásokat válthat ki az aknéra hajlamos bőrűeknél.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock