fagyi és gyümölcsös ital

Garantáltan a nyári partik kedvenc desszertje: Aperol fagyi

Az Aperol fagyi hivatalosan is a kedvenc otthon elkészíthető fagylaltunk. A krémes Mascarpone és a krémsajt a friss narancslével és az Aperollal keveredve mennyei párosítás. A recept pedig szuper egyszerű, és mindössze 5 hozzávalóból áll.



A legjobb az egészben, hogy nem kell nem lesz hozzá szükséged semmilyen díszes felszerelésre. Csak keverd össze és fagyaszd le!

Az Aperol egy élénk narancssárga aperitif likőr, ami serkenti az étvágyat, és általában a vacsora előtt fogyasztják. Manapság inkább a népszerű nyári koktélban, az Aperol Spritzben ismert, amely Prosecco-ból, szódavízből és egy csöpp Aperolból áll.

​Miért érdemes Aperol spritz fagylaltot készíteni?

  • Egyedülálló ízkombináció: Az Aperol Spritz a keserű és édes ízek jellegzetes keverékével, a fagylalt krémességével kombinálva egy egyedi és kifinomult desszertet hoz létre, amely kiemelkedik a hagyományos fagylaltízek közül.
  • Frissítő nyári finomság: Az Aperol Spritzben található citrusos jegyek tökéletes nyári desszerté teszik. Könnyű, frissítő, és segít lehűteni a forró napokon.
  • Felnőtt Twist: Az Aperol kiváló választás olyan vacsorapartikra vagy összejövetelekre, ahol valami különlegesebbet és felnőttesebbet szeretnél kínálni.
  • Sokoldalúság: Aperol Spritz fagylaltot többféleképpen lehet tálalni − önmagában, tölcsérben vagy narancsos pohárban.

Mindent összevetve az Aperol Spritz fagylalt szórakoztató és kreatív módja annak, hogy a klasszikus koktélt új formában élvezhessétek.

​Összetevők

@emsfoodiefix Aperol spritz ice cream 🍊🍦 5 ingredients & no cancy equipment needed! Recipe: emsfoodefix.com #aperolspritz #aperol #aperolspritzseason #nochurnicecream #easyicecream #icecreamtok ♬ Makeba - Jain
  • 250 g Mascarpone
  • 250 g krémsajt
  • 1 közepes/nagy narancs
  • 70ml frissen facsart narancslé
  • 50ml Aperol
  • 6-7 evőkanál méz (ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá többet)
  • 1 narancs héja

Tálaláshoz

Ebből a receptből kb. 8 narancsos pohár készül. Ha az összes fagylaltot narancsos csészékben szeretnéd tálalni, összesen 5 narancsra lesz szükséged.

​Elkészítési útmutató

Vágd félbe 4 közepes méretű narancsot, majd vágd ki a húsukat, és tedd őket félre!

Hámozd meg az 5. narancsot, majd vágd félbe. Nyomd ki a levét, és tedd félre!

Adj 250 g Mascarponét és 250 g krémsajtot egy keverőtálba!

Adj hozzá 70 ml frissen facsart narancslevet, 50 ml Aperolt, 6-7 evőkanál mézet (ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá többet) és a narancshéjat!

Elektromos habverővel keverd simára és egységesre!

Kanalazd a keveréket a narancsos poharakba, és tedd a fagyasztóba 6 órára vagy egy éjszakára! Összesen kb. 8 pohárnyi fagylaltot kapsz így.

Forrás: Ems Foodie Fix

Nyitókép: Getty