Kathrin Bommann

Ezzel az alap ruhadarabbal kifoghatsz az ősz szeszélyességén

Még pont az az időjárás van, amikor nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy mit vegyünk fel, mivel akár több évszak időjárásával is szembesülünk egyetlen nap alatt.


Szürke, borús felhőkre ébredsz, az irodába menet nyakadba zúdul az eső, majd a délutáni órákban hőhullámban szárítkozol – ilyen körülmények között nem könnyű a megfelelő öltözék kiválasztása. Szerencsére létezik egy évszakokon átívelő kabát, amelynek ősszel biztosan a kapszulagardróbodban a helye.

Természetesen, a megbízható bőrdzsekiről beszélünk. Úgy tűnik, nem vagyunk egyedül ezzel az ötlettel, mivel a közelmúltban egy rakás stílusos híresség is előtúrta a szekrényből a sajátját és magára öltötte azt.

Emily Ratajkowski

Fotó: Getty Images

Pár napja New Yorkban a street style profi Emily Ratajkowski egy túlméretezett bőrdzsekit választott Online Ceramics pólójához, a Helfrich Collective erdőzöld melegítőjével és a Loewe Cloudtilt edzőcipőjével párosítva ezeket. Sötétbarna kabátja kopottas, vintage, ideális választás az ultra könnyed vibráláshoz.

Gigi Hadid

Fotó: Getty Images

Szintén vintage ihletésű darabot választott Gigi Hadid is, aki elegáns, viseltes bőrdzsekiben mutatkozott nemrég. Bár azt hihetnénk, hogy a stylistja a helyi vintage bolt polcai között turkált, a kabátja valójában sokkal elérhetőbb, nem más, mint egy Mango darab. Ingszerű gallér, kontrasztos, kopott hatású szegély és a szezon csokoládébarna árnyalata – alapdarab.

Elsa Hosk

Fotó: Getty Images

Ha valami lazábbra vágysz, keress inspirációt Elsa Hosknál, aki a minap Los Angelesben tett sétájához egy bomber stílusú bőrdzsekit választott, puffos ujjakkal és inggallérral. Az Acne Studios dzsekijében egy kényelmes trikószövet kapott bőrhatású bevonatot, így ideális darab azokra a napokra, amikor szeszélyes az időjárás.

Ha legközelebb tehát azon gondolkodsz, mit vegyél fel, hogy az időjárás előtt járj egy lépéssel, ne feledd, hogy hivatalosan is itt a bőrdzseki szezon.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images