Meghan Markle az esküvői ruhájában

Ezek a királyi család gyűjteményének legszebb történelmi tiarái

A brit királyi család számos női tagja visel csillogó, drágakövekkel kirakott fejdíszeket állami alkalmakon vagy esküvőkön. Erzsébet királynő például a bankjegyeken a Nagy-Britannia és Írország lányai tiarában jelenik meg. Alábbi cikkünkben a királyi család tiarái közül a legszebbeket mutatjuk be.


Nagy-Britannia és Írország lányai tiara

II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151

Fotó: Getty

Ezt a tiarát Teck Mária brit királyné kapta nászajándékba 1893-ban, amikor feleségül ment V. György királyhoz. 50 évvel később szintén esküvői ajándékként továbbadta a fejdíszt Erzsébet hercegnőnek — ma már II. Erzsébet brit királynő —, amikor hozzáment Fülöp herceghez.

Szerelmesek csomója: Cambridge tiara

Di\u00e1na hercegn\u00e9

Fotó: Getty

Még Mária királyné számára rendelték ezt a gyémántokból és 19 függő gyöngyből álló darabot 1913-ban. Az ékszert egyébként ezüstbe és aranyba foglalták. Később ez is Erzsébet királynő tulajdonába került, ő pedig fia egykori feleségének, Diána hercegnének adta kölcsön.

Poltimore tiara

A Poltimore tiara

Fotó: Getty

Az 1870-ben a londoni Garrard-ház által készített Poltimore tiara a viktoriánus korszak ékszer stílusának megtestesítője. A fantasztikus alkotás első tulajdonosáról, Lady Poltimore-ról kapta a nevét. 1959-ben Margit hercegnő vásárolta meg egy árverésen.

Mary Bandau tiara

Meghan Markle az esk\u00fcv\u0151i ruh\u00e1j\u00e1ban

Fotó: Getty

A szintén Mária királyné részére készíttetett Bandeau tiara különlegessége, hogy a rajta ékeskedő, tíz briliáns gyémántból álló központi elem valójában egy levehető bross. Legtöbben Harry herceg esküvőjén láthatták az ékszert, hiszen Meghan Markle aznap azt viselhette.

Cartier Halo tiara

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Vilmos herceg

Fotó: Getty

Legutóbb Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné viselte a 11 évvel ezelőtt tartott esküvőjükön. Fontos megjegyezni, hogy a 739 briliáns csiszolású mellett még további 149 gyémántot is elhelyeztek rajta.

Nyitókép: Getty

Forrás: Vogue