suzy menkes

A divatújságírás sztárjával indul Budapest Tech and Fashion Summit

Holnap indul ismét digitális formában a Budapest Tech and Fashion Summit konferenciája, ahol a magyar divatvilág legjava mellett külföldi sztárelőadókat is hallgathatunk az ingyenes digitális eseményen.


A Magyar Divat & Design Ügynökség december 1-2. között rendezi meg a Budapest Fashion and Tech Summit ingyenes digitális konferenciát. Az online eseményre a világ minden tájáról, közel 40 szakértő csatlakozik be, akiknek megszólalásait az esemény hivatalos Facebook-oldalán ingyenesen követhetik az érdeklődők. A rendezvény a fenntarthatóság, a tudásmegosztás, a kulturális örökség, valamint az e-kereskedelem és a megváltozott fogyasztói szokások szemszögéből közelíti meg és mutatja be a divatipar jövőjét. Az angol nyelvű konferencia vezetésében idén egy világhírű keynote speaker, Suzy Menkes segédkezik, aki a világ egyik leghíresebb divatújságírója és -kritikusa.

anna dello russo es bata-jakab zsofia

A tavalyi sztárvendég Anna Dello Russo volt

Fotó: HFDA/The Sparkle Content

A konferencián olyan neves szakemberek osztják meg tapasztalataikat, mint Amanda Cosco, az Electric Runway alapítója; Baldaszti Péter, a Nanushka társalapítója és vezérigazgatója; Chris Burt Allen, influencer; Gili Biegun, az olasz Joys Magazine főszerkesztője; Matthew Drinkwater, a London College of Fashion's Innovation Agency vezetője; Samata Pattinson, a Red Carpet Green Dress vezérigazgatója vagy Zadrian Smith, újságíró és stylist.

„A BFTS lehetőséget ad arra, hogy egy olyan nemzetközi szakmai párbeszédet hozzunk létre, mely során szakmai tanácsokkal és egyéb eszközökkel támogathatják egymást a szervezetek és a piaci szereplők – emelte ki Bata-Jakab Zsófia. Az MDDÜ vezérigazgatója hozzátette: „A rendezvény egyik fő célja, hogy elősegítsük a közös gondolkodást, lehetővé tegyük a hatékony információcserét és együtt keressünk választ azokra a kérdésekre, amelyek leginkább hatással vannak ma a divatipar jövőjére. Idén új innovációs megoldásokkal érkezünk, a konferencia idejére egy virtuálisan felépített showroomot is elindítunk magyar divat- és designtermékek bemutatására.”

Utóbbi egy a Metaverzum digitális világában virtuálisan felépített showroom lesz, amelyben a magyar tervezők egyedi darabjai egy kattintással közvetlenül meg is vásárolhatóak a Budapest Select Concept Store oldalán. Ezentúl NFT (non-fungible token) formában is elérhetőek lesznek az alkotások, mely a tervezők munkáinak virtuális értékesítését segíti.

Nyitókép: HFDA