Kristin Davis, Kim Cattrall, Cynthia Nixon és Sarah Jessica Parker a  Szex és New York című sorozatban

Ezért nincs manikűrje Carrie Bradshaw-nak sosem

Összesen egy-két alkalommal láttuk kifestett körmökkel a Szex és New York főszereplőjét a sorozatban.

Sarah Jessica Parker sosem volt a manikűr híve, sem otthon, sem a szalonban. Egy 2011-es interjúban azt mondta, sosem festi ki a körmeit, és valószínűleg 10 év alatt kétszer volt rajtuk körömlakk.

2016-ban azt mondta a People magazinnak, hogy a körmei általában azért vannak csak polírozva és nem kifestve, mert sokat használja a kezeit.

„Főzök. Takarítok. Mosok. [A körömlakk] nem praktikus az életemben, tekintve, hogy a kezeimnek mit kell csinálniuk minden nap.”

A lakkozásmentes szabály alól azonban legalább egy kivétel van: Nemrégiben a Szex és New York 25. évfordulós partiján fekete manikűrrel látták, ami stílusosan passzolt a pöttyös ruhájához.

Bár a Szex és New Yorkban, most pedig az annak sztoriját folytató És egyszer csak... című sorozatban a Parker által alakított Carrie Bradshaw nem sokat főz, takarít, sőt, még csak nem is mos, érdekes, hogy a divat és a csillogás megszállottját sem érdekli a manikűr.

A színésznőt egy nemrég készült interjúban Jessica Radloff, a brit Glamour újságírója arról kérdezte, miért látjuk Carrie-t gyakran csupasz körmökkel, amikor a haja, a sminkje és a ruhái mindig olyan kifogástalanok.

Az általános kíváncsiságtól eltekintve ez olyasmi, amire mindig is nagy figyelmet fordítottam, tekintve, hogy imádok mindent, ami hajjal és csillogással kapcsolatos, de a körmeim mindig rövidek és csupaszok. Ez sosem volt az én világom, de Los Angelesben élve és rendszeresen részt véve vörös szőnyegeken, rendezvényeken és díjátadókon, gyakran érzem úgy, hogy kilógok a sorból, mint egy fájó (meztelen) hüvelykujj. Lehet, hogy az évek során megkérdőjeleztem Carrie férfiválasztását, de mindig is nagyra értékeltem, hogy manikűr nélkül is tud szuper flancos lenni.

„Carrie író, tehát eredetileg egy rendes írógépen gépelt volna. Már a középiskolában megtanult volna gépelni, és ő egy gyakorlatias író, egy szükséges író és egy romantikus író volt”

– fogalmazott válaszában Parker.

Hozzátette, hogy Carrie számára a manikűr a) hiábavalónak tűnt, mert mindig elrontotta volna, és b) akadálynak a gondolatok megírása felé vezető gyors úton.

Bár Parker szerint ez nem jelenti azt, hogy más írók nem írnak vagy nem tudnak szépen vagy könnyedén gépelni manikűrrel a körmeiken, „csak sosem tűnt úgy, hogy Carrie ezzel töltené az idejét, hogy kifejezze magát”.

Michael Patrick King, a sorozat executive producere egyetért.

„Minden, amit Carrie visel, és amit a kamerában látsz, azt a ruhatár és Sarah Jessica jól átgondolták. Tényleg megpróbálja mindkét oldalt eljátszani, a magas és a mély, a valóságos és a fantázia. Így nevezetesen soha nem visel körömlakkot.”

Carrie csupasz körmökkel való megjelenésének másik oka az időgazdálkodás, valamint az epizódok folytonossága.

„Mi sem forgatunk sorrendben. Jelenetről jelenetre haladunk, így gyakorlatilag problematikus, hogy minden egyes jelenethez illő körömszínt kell választanunk. Ez a sebesség és a gazdaságosság útjában áll”

– nyilatkozta Parker.

Úgy tűnik azonban, hogy az HBO Maxon csütörtökön debütál És egyszer csak... új évada változást hoz.

A színésznő elárulta, hogy a későbbi epizódokban lesz néhány olyan jelenet, amelyben Carrie valóban merész körömlakkot visel.

„Úgy gondoltam, hogy érdekes lenne, tekintettel a ruhákra és a környezetre, amelyben ezek a jelenetek játszódnak.”

Az említett jelenetek forgatása során King azonnal kiszúrta a manikűrt.

„Azt gondoltam: Hű, körömlakkot visel! És ez egy sötét körömlakk, ami érdekes és meglepő.”

Hozzátette, hogy bár Carrie mindig is manikűrt nem viselő nő marad, a Big halála okozta gyászból lassan kilábal, és ez a megjelenésén is látszik.

„Carrie akkor ment keresztül ezen a veszteségen, amikor tél volt. Az És egyszer csak... következő évadában, ami tavasszal lesz, Carrie egy új gondolattal tér vissza önmagához: Az élet túl rövid, úgyhogy élj. Ezért egy éjszaka úgy döntött, hogy hagyja élni a körmeit.”

(Glamour)

Nyitókép: Paramount Pictures / Getty Images