Rózsaszín szemsminkkel kifestett nő

5 mód, hogyan viselj csillogó szemsminket 35 felett

Neon szemceruza, csillogó szemhéjfestékek és csillogó drágakövek: Az élénk szemsmink az egyik olyan szépségtrend, amely nem mutatja jelét annak, hogy egyhamar elcsitulna. De ki mondta, hogy csak a kamaszok és a húszon pár évesek viselhetnek feltűnő, fényes szemsminket? Mutatjuk, hogy viseld, ha már elmúltál 35.


1. Barbiecore baba szemek

A Jo Baker sztár sminkmester által Teresa Palmer színésznőnek készített, vibráló szemsminket a napokon belül a mozikba kerülő Barbie-film promója inspirálta.

„Szerettünk volna egy neoncsapást adni ehhez a klasszikus fekete Dior-kétrészeshez, hogy egy modern és friss, szórakoztató színfoltot adjunk hozzá”

– írta Baker az Instagramon posztolt videó mellé.

A rózsaszín szemhéjfesték leginkább Palmer szemhéjának külső harmadára koncentrálódik, így pont olyan mennyiségben látható rajta, ami még nem árasztja el az egész szemkörnyéket.

2. Visszafogott Barbie-stílus

Ha a neonrózsaszín egy kicsit sok, próbáljuk ki a trendi árnyalat lágyabb változatát, amely még mindig feldobja az arcszínünket. Egy világos rózsaszín szemhéjfesték és egy ecset segítségével oszlassuk el a színt a szemhéjunkon, a szemöldökünk felé haladva. Ezután egy csipetnyi szemceruzával és egy kis szempillaspirállal emeljük ki a hatást a szemek körül, végül pedig egy rózsaszín rúzzsal emeljük ki a megjelenésünket.

3. Színes szemceruza

Egy másik árnyalat, ami mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a zöld, amely tökéletes partnere a rózsaszínnek. A fenti képen jól látható, ahogy Sabrina Bedrani sminkmester éles vonalat adott az árnyalatból közvetlenül a szem alá.

Extra tipp: Tartsuk visszafogottan a megjelenés többi részét, hogy a zöld igazán a középpontba kerüljön.

4. Elegáns csillogás

Az angolban floating eyelinernek nevezett szemceruza módszernél rendhagyó módon húzzuk ki a szemet egy egyedi területen vagy formában. Itt olyan kreatívak lehetünk, amennyire csak akarunk. E mellé társulnak a szemceruza és a szemek felett és alatt elszórt apró drágakövek, melyek különleges, mégsem túlzó látványt nyújtanak.

5. Könnycsepp csillámok

Egy hasonló, kissé retróbb kinézethez elég csak a drágaköveket felhelyezni az alsó szempillák mentén, hogy létrehozzuk a Baker által könnycsepp csillámosnak nevezett megjelenést. Egy klasszikus vörös ajakkal párosítva a régi és az új tökéletes kombinációja.

(PureWow)

Nyitókép: Unsplash