Dakota Johnson

Dakota Johnson vintage kontya a nyár egyik legsikkesebb frizurája

Dakota Johnson kétségkívül az egyik legstílusosabb sztár. Soha nem választ rosszul, ha sikkes és mégis hordható, klasszikus ruhákról van szó. Hasonlóképpen a frizurája és a statement frufruja is állandó inspirációforrásunk.

Bár Dakota sokszor kiengedve, fényesen és lazán hordja hosszú haját, van egy különleges frizura, amit szintén rendszeresen beiktat a hétköznapjaiba. És ahogy a stílusa is, ez is bájos és a régimódi esztétikára utal.

A szóban forgó stílus a vintage frizura, amelyet olyan 50-es évekbeli filmcsillagok kedveltek, mint Audrey Hepburn és Sophia Loren. Legutóbb június 19-én láthattuk Dakotát ebben a stílusban, amikor a talkshow-műsorvezető Jimmy Kimmel Los Angeles-i forgatásán járt.

Dakota Johnson

Fotó: Profimédia

Erre az alkalomra Dakota egy klasszikus fehér pólót, fekete kardigánt és egy bakancsos farmert választott, de adott egy kis kifinomultságot a szettjéhez egy retro macskaszemes napszemüveggel, vaskos arany karikákkal és egy magasra feltűzött Hepburn-frizurával a feje búbján. A frizurája azonban attól lett sajátos, hogy a telt, hullámos fürtjeit szabadon hagyta, és a tincsek az arcát lazán keretezték.

És annak ellenére, hogy úgy néz ki, mintha a frizurát csak könnyedén feltűzték volna a feje tetejére, ha közelebbről megnézzük, látszik, hogy a takaros formát némi taktikai szétválasztással érték el, ami a profi fodrászok egyik legjobban bevált módszer. A képek alapján úgy tűnik, hogy a haját egy félig feltűzött lófarokba fogták, mielőtt az alsó részt hozzáadták a felsőhöz, majd mindent egy laza balerinakontyba csavartak.

Dakota Johnson

Fotó: Profimédia

Nem ez az első alkalom, hogy Dakota ebben a stílusban jelenik meg. A hónap elején szintén viselte ennek egy változatát, amikor új filmje, a Materialists forgatásán járt New Yorkban. És akárcsak a legutóbbi megjelenését, ezt is egy másik visszafogott, klasszikus öltözékkel párosította: egy fehér, gombos inggel és farmerrel.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Shutterstock