Diána és Károly

Diána hercegné 6 kedvenc táskája, ami még ma is ugyanolyan divatos

Emberbaráti törekvései mellett Diána hercegnére leginkább kitűnő ízlése miatt emlékezünk.


És bár sok figyelmet szenteltek ruhaválasztásainak, a biciklis rövidnadrágtól a bosszúálló ruháig, a kiegészítők világára gyakorolt hatása is jelentős volt.

A hercegnét a praktikus táskáktól az elegáns clutchokig számos elegáns táskával láthatjuk a róla készült képeken. Diána még a stílusikonok, Jane Birkin és Grace Kelly sorába is beállt, és több legkedveltebb táskáját is az ő tiszteletére nevezték el. Ráadásul számos általa hordott táska ma is ugyanolyan divatos, mint 20 évvel ezelőtt. A táskadivatra gyakorolt hatásának tiszteletére összegyűjtöttük Diána hat legikonikusabb designer táskáját.

​1. Lady Dior

Diana a Dior t\u00e1sk\u00e1j\u00e1val

Fotó: Getty Images

Diána hercegné régóta rajongott a Lady Dior táskáért, miután 1995-ben a francia First Lady megajándékozta az ikonikus táska egy még ki nem adott változatával. A nagy táska hamar a hercegné egyik kedvencévé vált, és végül Lady Dior táskának nevezték el a hercegnő tiszteletére.

​2. Gucci Diana Tote

A Lady Diornál valamivel tágasabb, bambuszfogantyús Gucci tote bag volt Diana másik kedvence. A stílus először 1991-ben jelent meg, azonban egy frissített változatot 2021-ben újra piacra dobtak, egy nagyobb Diana-kollekció részeként.

​3. Tod's Di táska

Diána másik kedvenc táskája a Tod's Di Bag volt. A Di táska egyformán elegáns és praktikus, a hercegné számos különböző alkalomhoz ezt választotta, a teniszleckéktől az üzleti találkozókig. Nem csoda, hogy a táska a 21. században is a visszafogott luxus jelképe maradt.

​4. Ferragamo Lady Di Clutch

Di\u00e1na egy fekete Ferragamo t\u00e1s

Fotó: Getty Images

Ez az elegáns és minimalista láncos pántos táska volt a hercegné kedvenc darabja az elegánsabb alkalmakra. A Vogue szerint annyira megkedvelte ezt a stílust, hogy 20 színben is birtokolta. Visszamenőleg a néhai hercegnéről nevezték el.

​5. Versace

Di\u00e1na a Versace t\u00e1sk\u00e1val

Fotó: Getty Images

Bár Diána tiszteletére nem neveztek el Versace táskát, a hercegnét gyakran látták a márka különböző felsőkategóriás modelljeit cipelni.

​6. Anya Hindmarch „dekoltázs táskái"

Di\u00e1na Anya Hindmarch \u201edekolt\u00e1zs t\u00e1sk\u00e1j\u00e1val"

Fotó: Getty Images

Diána hercegné előszeretettel használta Anya Hindmarch táskáit, aminek valójában egy nagyon vicces oka volt.

Nevettünk, amikor megterveztük az általa dekoltázs táskáknak nevezett kis szatén táskákat, amelyekkel eltakarta a dekoltázsát, amikor kiszállt az autókból

− mondta a tervező a Telegraphnak.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images