5 szépségápolási tipp, amire Diána hercegné is esküdött

5 szépségápolási tipp, amire Diána hercegné is esküdött

Közel negyedévszázada hunyt el Diána wales-i hercegné, akinek szellemi hagyatéka még ma is emberek millióira van hatással. Divatikonként ünnepelték, sőt haja és sminkje is nyomot hagyott a szépségápolás világában. Hogy mikre esküdött a brit királyi család legszeretettebb tagja? Mutatjuk!


1. Bőröd a legfontosabb, mindig ügyelj rá!

Bár manapság egyre többet és tudatosabban figyelünk bőrünk ápoltságára, ez harminc évvel ezelőtt még nem feltétlenül volt igaz. Diána viszont már 80-as, 90-es években is rendkívül sok figyelmet fordított arra, hogy bőre egészséges maradjon. Egykori sminkese, Mary Greenwell szerint a hercegné mindig tisztított, tonizált és hidratált, nap végén pedig szigorúan eltávolította sminkjét. Ragyogó bőrének érdekében abszolút absztinens életet élt, a dohányzás pedig kifejezetten taszította.

2. Egy parfüm mindenek felett

Bőre ápoltsága mellett nagy figyelmet fordított arra is, hogy parfüm nélkül még csak véletlenül se hagyja el a házat. Diána állítólag egyetlen egy illatot viselt, ez pedig nem más volt, mint a Hermes 24 Faubourg parfümje.

3. Arcformánkhoz megfelelő hajviseletet válasszunk!

Diána hercegné 1997-ben

en.m.wikipedia.org

A hercegné haját tekintve is különlegesnek számított, hiszen negyven évvel ezelőtt nem sok olyan huszonéves lányt láthattunk, aki hasonló bubifrizurát viselt volna. Ebben az időben a hosszabb, dauerrel dúsított haj hódított, de nem Diánánál: ő maga teremtette a divatot, hiszen rengetegen viseltek mára már ikonikusnak számító hajviseletét. A hercegné úgy vélte, semmiképp sem szabad szigorúan követni a hajtrendeket, helyettük viszont válasszunk olyan fazont, ami saját arcformánkhoz illeszkedve előnyös számunkra.

4. Szemszínünkkel megegyező szemceruza? Nem!

A hercegné kifejezetten rajongott a kék szemceruzákért, a már feljebb is említett Greenvel azonban megismerkedésüket követően szinte azonnal lebeszélte róla. Ehelyett fekete színű ceruzát és szempillaspirált ajánlott neki. Diána a későbbiekben belátta, nem előnyös szemszínünkkel megegyező ceruzát használni.

5. Ha jól áll a piros, viseld!

A hercegné mindig is lázadónak számított, szokatlan manikűrjével azonban már-már háborút indított. A piros köröm ugyanis nagyon nem illett egy királyi hercegnéhez, ám ez Diánát egyáltalán nem érdekelte. Gyakran viselt tűzpiros körmöket fontos eseményeken, amelyek teljesen szembementek királyi protokollal. Mi a tanulság ebből? Fejezd ki saját magad a körmeiddel is, viselj olyan színeket, ami neked tetszik.