Diana walesi hercegnő a washingtoni brit nagykövetségen, 1985 novemberében

Diana hercegnő ikonikus kézitáskája ma is megvásárolható

A legtöbb darabja ma is nagyon trendi.

Diana hercegnőről köztudott volt, hogy a divat, azon belül is a luxustáskák nagy rajongója. De annak ellenére, hogy lenyűgöző repertoárja a legnagyobb márkák közül büszkélkedhetett a Diortól a Chanelig, kedvence – meglepő módon – nem high-end, de még nem is bőrből készült darab volt.

Diana kedvence egy egyszerű, steppelt, virágokkal díszített válltáska volt, melyet viszonylag kötetlen pillanatokban viselt, például amikor Károly (akkor még) walesi herceg pólóversenyeken vett részt, ő pedig a lelátóról nézte a történéseket.

Az egyik ilyen eseményen, 1983-ban a hercegnő egyik legemlékezetesebb megjelenését alkotta meg – az említett táskával a főszerepben.

A darab a Souleaido márkától származott, melynek Fulham Road-i üzletében Diana állítólag öt darabot vásárolt a franciaországi Provence-ban gyártott táskákból.

1981-ben, mielőtt férjhez ment volna Károlyhoz, megvásárolta az első iterációkat, és több éven át folyamatosan viselte őket azokban a pillanatokban, amelyek lehetővé tették számára, hogy lazább legyen a megjelenése.

Az egyik legemlékezetesebb egy téglalap alakú sziluett volt, hosszú fogantyúkkal, amelyet a vállon átvetve vagy a könyökhajlatban hordva lehetett viselni.

A táska viszonylag túlméretezett volt – ma már egy kis laptop is elférne benne –, de üdítő volt, hogy amikor a hercegnő ezt a táskát viselte, nem csak esztétikai céllal tette, hanem tényleg ki is használta a táska méretét és.

Lehet, hogy nem annyira ikonikus vagy felismerhető, mint Diana ikonikus birkás pulóvere, de kétségtelenül egyike azoknak a daraboknak, amelyeket első pillantásra azonosítani lehet a néhai hercegnővel.

Mint szinte minden, amit Diana életének 36 éve alatt viselt, ez a táska is tagadhatatlanul időtálló, a márka több mint négy évtizeddel azután is árulja, hogy a hercegnő beszerezte az első darabot.

Ráadásul azonos formátumban kapható; steppelt pamutból, nyomtatott virágokkal, közepes méretben, évekkel ezelőtt – nem véletlenül – Adiana névre átkeresztelve.

Az árcédulája is viszonylag kedvező, ha összehasonlítjuk bármelyik high-end darabbal, amit hivatalos rendezvényein viselt, alig 120 fontba (kb. 56 ezer forint) kerül.

Ez a fajta steppelt táska mindig visszatér a divatba. Klasszikus kiegészítő, melyet a márkák időről időre újra elővesznek, idén nyáron például a Zara is kínál egy hasonló változatot bordó színben, klasszikus sálmintával.