Fendi táska

6 módszer, hogy felismerd, ha egy táska hamisítvány

Az internetnek hála egy katitntásnyira van tőlünk a legtöbb dizájner darab, de a minőség és a hitelesség kockázatos lehet. Nehéz megkülönböztetni az igazit a hamisítványtól, főleg ha azt úgy vásároljuk meg, hogy nem tudjuk előtte megfogni és jól átnézni. Íme, a hat legfontosabb tipp arra vonatkozóan, hogyan ismerhetjük fel a hamis táskákat.

1. Szenteljünk extra figyelmet a felkapott táskákra

A legvalószínűbb, hogy az exkluzív, nagyon áhított márkákat és stílusokat másolják le. Laura Chavez-Sainz, a használt designer kézitáskákat áruló Fashionphile hitelesítési vezetője.

„A leginkább hamisított táskák az olyan márkák klasszikus stílusai, mint az Hermès, a Chanel és a Louis Vuitton, főként azért, mert a táskákat csak korlátozottan lehet megtalálni a butikjaikban, vagy online vagy nagyon magas áron értékesítik tovább.”

A közösségi média mindent átható elérhetősége is nagy szerepet játszik ebben, hiszen ha valami trendi a tömegek körében, akkor nagy valószínűséggel egy távoli gyárban is lemásolják valahol. Bármikor, amikor egy divatos stílust látunk a közösségi médiában, tudjuk, hogy nagy valószínűséggel sok hamisítványt fogunk látni belőle.

2. Csak okosan, hol vásárolunk

A hírnév a legfontosabb. Végezzünk némi kutatást, olvassuk el a cég értékeléseit, és ellenőrizzük az olyan oldalakat, mielőtt megadjuk a bankkártyáink adatait egy olyan vásárra, amely túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen.

Chavez-Sainz szerint győződjünk meg arról, hogy a vállalat rendelkezik-e hitelességi garanciával. Emellett hasonlítsuk össze a megvásárolni kívánt táskát más, azonos táskákkal. Ebben segíthetnek a hitelesítési szolgáltatások, amelyet igénybe vehetünk.

3. Hitelesség tanúsítvány lista

Számos tényezőt kell szem előtt tartani, amikor egy táska eredetiségét vizsgáljuk, beleértve az anyagminőség, a logó és a sorozatszámok ellenőrzését. Márkától függetlenül Chavez-Sainz azt javasolja, hogy a következő részletekre figyeljünk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a táska pontosan megfelel a tervező leírásának:

  • Hardver (cipzárak, gravírozások, hardverfelületek)
  • Logó és „made in” bélyegző
  • Tipográfia
  • Dátumkód vagy tervezői azonosító (Gyári kód, dátumkód, tételkód vagy sorozatszám? Győződjünk meg arról, hogy a betűtípus és a dátumkód vagy a tervezői azonosító megfelel a megfelelő kollekció évének.
  • A külső és belső oldalon felhasznált anyagok (bőr, szövetek, béléskeverék)
  • Általános felépítés, például varrás és gyantamáz
  • A táska tartozékai és csomagolása

4. Következetes stílus 

Hasonlítsuk össze a fotókat és a leírás részleteit. Chavez-Sainz szerint a következetesség a kulcs.

„Nézd meg [a táska] stílusát, és hasonlítsd össze másokéval, hogy biztosítsd a következetességet. Próbáld megkeresni a dátumkódot vagy a tervező egyedi azonosítóját, akár a fotókon, akár a leíráson keresztül, és erősítsd meg, hogy az megfelel a táska évének és stílusának.”

5. Tipográfia

A tipográfia gyakran az egyik legjobb árulkodó jel a hamis kézitáskák kiszűréséhez. A luxusmárkák mind egyedi tipográfiát használnak.

„[Nézd meg] a logó tipográfiáját, beleértve a 'made in' bélyeget is. Nagybetűvel vagy kisbetűvel van írva? Milyen a betűk alakja és betűtípusa (azaz betűtalpas vagy nem, szorosan elhelyezett vagy nagyítva van-e stb.). Ha odafigyel ezekre az apró részletekre, biztos lehet benne, hogy hiteles táskát vásárol”

– tanácsolja Chavez-Sainz.

6. Gyakori vörös vonalak 

A legjobb, ha naprakészen tájékozódunk a legfontosabb vörös vonalakról. Az egyes márkák felépítése idővel átalakul, ezért segít figyelni a figyelmeztető jelekre, mondja Chavez-Sainz.

„Egy vicces tény a Celine kézitáskákról, hogy soha nem szabad látni az '5' számot a cipzárcsúszók orrán; azonban más márkák esetében ez rendben lehet. A Dior kézitáskáknál, amelyekben csavarok vannak, soha nem szabad Phillips fejű csavart látni. A Fendi esetében figyeljünk a nyelvtani hibákra a bevarrt RFID-címkéken”.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock