Belső tér

Ezek a belsőépítészeti trendek fogják uralni az idei évet

A koronavírus-járvány nemcsak az életünket, de otthonainkat is megváltoztatta. Nem csoda, hogy a belsőépítészeti trendek is reagálnak a pandémiára. Mutatjuk, milyen dizájn trendek fogják jellemezni az idei évet.


„Egyre több kutatás bizonyítja, hogy otthonunk milyen közvetlen hatással van nemcsak hangulatunkra, hanem általános egészségi állapotunkra és jólétünkre is”

– nyilatkozta a Vogue-nak Timothy Corrigan belsőépítész.

Így hát, nem csoda, hogy 2022-ben – a koronavírus-világjárvány harmadik évében – a legfontosabb belsőépítészeti trendek ismét arra irányulnak, hogy érzelmileg megnyugodjunk és hogy minél komfortosabban érezzük magunkat az otthonunkban, ahol az elmúlt években a legtöbb időt töltöttük.

„Kénytelenek voltunk lelassítani, és otthonunkban tölteni az időt – ez arra az erős vágyra késztet, hogy valóban olyan teret hozzunk létre, amely vizuálisan és szeretetteljesen tükrözi azt, amit érzünk"

– mondja Erick Garcia tervező.

De mihez vonzódnak pontosan az érzékszerveink 2022-ben? Kezdetnek többen is a barna és a föld színek felemelkedését jósolják, amely olyan anyagokban jelenik meg, mint a bőr vagy akár a terrakotta falak. Mások a természet által ihletett felületekben látják az idei év dizájnját, ami viszont mindegyikben benne van, a meleg, vendégszerető és otthonos miliő.

Érthető, hiszen otthonunknak több funkciót kell kielégítenie, mint valaha: a járvány miatt életünk fő helyszínei egy helyre koncentrálódnak: itt dolgozunk, alszunk és folytatunk társasági életet. Minden saroknak és minden tárgynak, ami körülvesz minket, valamilyen célt kell szolgálnia. Ezt tükrözik az idei év belsőépítészeti trendjei is, melyek a következők:

A barna ötven árnyalata

A semleges színek 2022-ben kissé háttérbe szorulnak, amikor az emberek újra elkezdenek kísérletezni a színekkel, de a paletta nagyon közel marad a természetben megtalálható árnyalatokhoz. A födes színek és a rózsás, terrakotta tónusok népszerűek lesznek idén.

Természet ihlette felületek és tárgyak

Mivel minden korábbinál több időt töltünk bent, mindannyian arra törekszünk, hogy erősítsük kapcsolatunkat a természettel. Ez egyúttal a természetes felületek újjáéledését is inspirálta – gondoljunk a kőedényekre, a terrakottára, a márványra és a szürke mészkő használatára, a bútoroktól a dekorációs tárgyakig.

Ezeknek a szerves anyagoknak a nyers, porózus, tökéletlen természete a természet nyugalmát hozza be otthonainkba.

Szobrászati ​​és íves bútorok

Az ívelt formát tudat alatt biztonságosnak, barátságosnak és vendégszeretőnek érezzük. A lágyabb formák és szögek 2022-ben is nagy trendek lesznek a bútorok és az építészet terén.

Elegáns kültéri bútorok

A kültéri bútorok egyre kifinomultabbak és elegánsabbak lesznek, ahogy egyre több időt töltünk a szabadban, és teraszaink beltéri dekorációnk igazi kiterjesztéseivé válnak.

Tapintható textíliák és textúrák

A mintákkal való játék jellemzi az idei évet, hogy több textúrát és mélységet adjunk a tereinknek. A mohere és bársony egyre inkább megjelenik az elegáns ágyneműk között, ahogy a színek és a nagy minták is.

Kettős rendeltetésű szobák

Ahogy a Covid-variánsok újabb évéhez érünk, lakótereink továbbra is a dolgozószobáinkká válnak, ami az új normális. A konyha konferenciateremként funkcionál továbbra is, az étkezőasztal pedig az új tárgyalóasztalunk. A szobákat kettős használatra tervezzük emiatt, azaz az étkező falai bortárolóval vagy könyvekkel, a vendégszobák íróasztallal, a hálószobák edzőgépekkel lesznek felszerelve, ha továbbra is tombolni fog a vírus.

Nyitókép: