Az Alighieri új kapszulakollekciója

A 90-es évek nagy ékszertrendje térhet vissza

Ezekkel a barátság nyakláncokkal visszautazhatunk az időben.


Aki a 90-es évekbn volt tinédzser, biztos emlékszik az akkori divat egyik nagy slágerét képező, összetört szívet formázó nyakláncokra. Ezeket a darabokat osztották meg egymás között a legjobb barátok vagy szerelmespárok, mindketten egy fél-fél szíves nyakláncot hordtak.

Rosh Mahtani, a londoni ékszermárka, az Alighieri alapítója odáig volt ezekért a darabokért, így nem csoda, hogy új kapszulakollekciója ennek állít emléket, írja a Vogue.

A kis lakat-medálos nyakláncok, gyűrűk, karkötők és fülbevalók uniszex változatban készültek, emellett újdonság, hogy a színek is nagyobb szerepet kaptak a tervezés során. Az ékszerek a viaszöntés ősi eljárásával készültek, de miután a darabokat viaszból bronzzá alakítják, majd a szokásos módon aranyozzák, néhányat részben mélyvörös, mást pasztellkék kerámiába mártottak.

„Modern örökségeink mindig időtlen darabokként készülnek, de nagyon szórakoztató volt kapszulakollekciót készíteni egy olyan korosztály számára, akik a felnőtté válásuk legelején vannak"

– mondta el Rosh, akit növekvő csapatának fiatalabb tagjai inspiráltak és olyan ékszereket szeretett volna készíteni, amelyek ruhatáruk állandó darabjai maradnak a fiataloknak a későbbiekben is.

Nyitókép: Twitter / British Vogue