Fendi bagett táskát tartó női kéz

Bohém táskák születtek a Fendi és a Pokemon együttműködéséből

Az olasz márka a közelgő Sárkány éve alkalmából közös kollekciót dobott piacra Hiroshi Fujiwara Fragment nevű utcai ruhamárkájával és a Pokemon játék franchise-zal.

A Fendi x Frgmt x Pokémon nevű kollekció a férfiaknak és nőknek szánt táskákat, pólókat, kapucnis pulóvereket és selyempizsamákat sárkány típusú dekorciós elemekkel Pokémonokkal vegyítette.

A legfontosabb stílusok közé tartoznak a Fendi Peekaboo és Baguette táskák, valamint a shopper táskák és a férfi fényképezőgép táska, amelyeken a Fendi ikonikus logójának lenyomatával összedolgozott Pokémon karakterek láthatók.

A kollekció kis bőrárukat, például pénztárcákat és kártyatartókat, valamint galvanizált sárgaréz ékszereket is tartalmaz, köztük fülbevalókat és gyűrűket, amelyek a Fendi-logót a Pokémonok leghíresebb típusaival kombinálják, mint Dratini és Dragonai, valamint a híres Poké Ball, amely egy puha láncos karkötőn és nyakláncon nyílik.

Az együttműködésről Kim Jones, a Fendi női ruhákért felelős művészeti igazgatója elmondta, hogy 1999-ben találkozott először Hiroshi Fujiwarával Londonban, akiért odavan.

„Mit is mondhatnék? Ő az egyik bálványom, és imádom őt. Ő a japán klubszcéna, az ifjúsági divatszcéna és az utcai ruházati szcéna elindítója. Régóta szerelmes vagyok Japánba; óriási hatással van rám és arra, amit csinálok – Hiroshi ennek nagy része.”

Az együttműködés része a Pokémon Go mobiljátékkal való partnerség is, ahol a játékosok felfedezhetik a Pokémonokat és a körülöttük lévő világot. 2024. január 4-től a Pokémon GO edzői digitális avatár tárgyakat szerezhetnek be, amelyeken a Fendi és a Fragment, valamint a Pokémon együttműködésének, a Sárkány Évének dizájnjai szerepelnek.

A Fendi x Frgmt x Pokémon ruházati és kiegészítő kollekció 2024. január 4-től lesz kapható világszerte a kiválasztott Fendi butikokban és a fendi.com oldalon.