Leia Sfez francia modell

5 divatszabály, amit mindannyiunknak el kellene lesnie a francia nőktől

Brigitte Bardot-tól és Françoise Hardy-tól kezdve Léa Seydoux-ig és Clémence Poésy-ig a francia nők a stílus megtestesítői − és mindig is azok voltak. Van valami könnyedség abban, ahogyan a legegyszerűbb ruhákat is viselik, amivel visszafogott eleganciát és sikket sugároznak magukból.


Itt az idő, hogy eless egy pár titkot a párizsi sœurs-eidtől. Kövesd ezt az öt divatszabályt, amelyet a legcsodálatosabb francia nők vallanak, a logók kihagyásától kezdve az athleisure viseléséig.

​1. Ha logókról van szó, a kevesebb több

A francia nők már akkor is a csendes luxus hívei voltak, amikor még nem is létezett ez a kifejezés. Még akkor is, amikor a logómánia a csúcspontján volt, az olyan divatikonok, mint a rendkívül stílusos Emmanuelle Alt, kerülték a márkajelzés megjelenítését. Ha logókról van szó, inkább a „ha tudod, akkor tudod" megközelítést válasszuk.

​2. A szabó a legjobb barátod

A különbség egy jó és egy nagyszerű ruha között az, hogy hogyan illeszkedik, és a francia nők értik a szabás hatalmát. A fáradság, amikor egy új szerzeményt elviszel a szabóhoz, hogy elvégezze a kellő finomhangolást, teljesen megéri.

​3. A szexi nem feltétlenül jelenti azt, hogy rövid és feszes

Ha szexi öltözetről van szó, a francia nők jellemzően a kevesebb több megközelítést választják, és inkább suttogják, hogy „nézz rám", mint kiabálják. (Persze nem mintha bármi baj lenne az alkalmi, nyíltan szexi ruhadarabokkal.) Ha a szexisre törekszel, tartsd szem előtt az egyensúlyt; egy mélyen kivágott dekoltázs sokkal váratlanabb és elegánsabb egy lazább szabású nadrággal párosítva, mint egy minivel.

​4. Fektess alapvető darabokba, ne trendekbe!

A francia nők vásárláskor a fenntarthatóságot tartják szem előtt. Még 2019-ben a Fashion Revolution statisztikái azt mutatták, hogy a francia nők minden egyes ruhadarabot legalább 30-szor viseltek, mielőtt frissítést vagy új vásárlást fontolgattak volna. A francia nők látják az értékét annak, hogy jó minőségű, időtálló és hosszú élettartamú darabokat vásárolnak − gondoljunk csak a blézerekre, az egyenes szárú farmerekre és a sarkos csizmákra. A lényeg az, hogy mielőtt elköteleznénk magunkat valami mellett, gondoljuk át, hogy mennyit fogjuk használni később.

​5. Az atlétika nem tiltott dolog, de nem mindegy mivel párosítod

Míg egyes francia nők inkább meztelenül, mint leggingsben vagy melegítőben járnak, mások bebizonyítják, hogy csak azért, mert az edzőterembe is felvehető, még nem jelenti azt, hogy nem lehet megfelelő a mindennapokban is. De fontos, hogy átgondold, hogyan viseled az athleisure-t. A leggings egy bőr blézerrel, luxustáskával és térdig érő csizmával viselve emelkedett hangulatot áraszt.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Profimedia