Katie Peterson színésznő keze (a Z Zegna & GQ ünnepségén 2015. február 5-én West Hollywoodban)

Így készíts magadnak gyönyörű francia manikűrt otthont

Minden idők legklasszikusabb körme valószínűleg a francia manikűr. Bár mindig új körömdizájnokat, színeket és textúrákat keresünk, ez az egyszerű manikűr örök klasszikus, és tökéletes megjelenést kölcsönöz bármilyen alkalomra. Ki ne akarná saját kezűleg elkészíteni magának?

Milyen eszközökre lesz szükség a francia manikűr elkészítéséhez?

  • A körömágybőr pálcikák és a vattakorongok segítenek tisztán tartani a körmöket, míg a körömreszelő és a polírozó segít megőrizni a kívánt formát
  • A körömágyolaj segít hidratálni a körömágyat és a körömágybőrt, így maga a manikűr egészséges marad
  • Az alaplakk biztosítja az egyenletes fedést, és segít a többi termék megtapadásában
  • A körömszalag vagy a szilikon körömtapasz segít elérni a francia manikűrre jellemző, íves vonalat. Adjunk hozzá fehér (vagy az általunk választott színű) lakkot
  • Egy semleges színű körömlakk
  • Fedőlakk

1. Tisztítás és formázás

A klasszikus francia manikűrnek tisztának kell lennie, nemcsak a fehérre festett csíkról, hanem a jól előkészített körömről is szól. Mossuk meg a kezünket, és távolítsuk el a régi körömlakkot acetonmentes lakklemosóval. Ha szükséges, használjunk a végén vattával lefedett körömlakk lemosóba mártott körömágybőr pálcikát.

Bár a francia manikűr minden típusú körömformához és hosszúsághoz megfelelő, a középhosszú mandula és a rövid, szögletes forma passzol hozzá a legjobban. Figyeljünk rá, hogy ne legyenek töredezettek a körömszélek, így a vonal szimmetrikus lesz.

2. Polírozás és a körömágybőr hidratálása

A finoman lecsiszolt köröm segít a lakk tartósságában. A megfelelő polírozás kulcsa a nagy szemcseméretű polírozó, melyet könnyeden érintsünk a körömhöz, a körömágybőr környékére koncentrálva. Tévhit, hogy a csiszolás rossz, mert eltávolítja a köröm rétegeit, ez csak akkor van így, ha helytelenül (alacsony szemcseméret) és túlzottan csiszolással végezzük.

Áztassuk olajba a körömágybőrt, mielőtt visszatoljuk, majd hámlasszuk le a kezünket testradírral és kenjük be kézkrémmel. Az alaplakkozás előtt dehidratáljuk a körömlemezt alkohollal vagy körömlakk lemosóval, hogy eltávolítsuk a kézkrémet a körmökről.

3. Alaplakk felvitele

A francia manikűrhöz két színárnyalatra lesz szükségünk a köröm és egy a hegye festéséhez. Vigyük fel vékony rétegben az alaplakkot, mely a maximális tapadás elérése mellett azt is megakadályozza, hogy a körmök foltosak vagy sárgák legyenek.

4. Körömszalag

Ha nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban és remeg a kezünk, sokat segíthet a körömszalag segíthet. Miután az alaplakk teljesen megszáradt, tegyük a szalagot erősen oda, ahol a fehér színű csúcs kezdetét szeretnénk. Az egyenes vagy ívelt fehér csík rajtunk és a körömformánkon múlik, de ha azt szeretnénk, hogy körmeink hosszabbnak tűnjenek, hagyjuk, hogy a lakk a természetes körmünkkel együtt görbüljön.

Ezután fessük be a köröm szabadon hagyott hegyét egyszínű fehér körömlakkal. Ha az egyenes vonal helyett félhold alakot szeretnénk, egy vattapamacs vagy körömdíszítő ecset segítségével vigyünk fel egy kis fehér körömlakkot a köröm sarkaiba.

5. Áttetsző semleges árnyalat a körömre

Ezzel a módszerrel a francia körmök sokkal természetesebbnek tűnjenek. Egy áttetsző rózsaszín árnyalat segít elrejteni a köröm tökéletlenségeit vagy sárgaságát.

6. Vékony réteg fedőlakk

Miután egy körömlakk lemosóval átitatott fülpiszkálóval megtisztítottad a bőrre esetlegesen kerülő lakkot, vigyünk fel egy vékony réteg fényes fedőlakkot a tartós eredmény érdekében. Várjunk egy-két órát, mielőtt hatalmas takarításba kezdenénk, hogy teljesen biztosan megszáradjon a lakk.

(Byrdie)

Nyitókép: WireImage / Amanda Edwards