Farrah Fawcett a Charlie angyalai című film fotózásán 1976-ban

Nagy visszatérésre készülnek a 70-es évek frizurái

Az elmúlt néhány évben úgy tűnt, nem tudunk betelni a '90-es évek és a korai 2000-es évek haj trendjeivel. Úgy tűnik azonban, hogy idén kicsit régebbre, a 70-es évekig nyúlunk vissza frizura inspirációért. A klasszikus megjelenésektől kezdve, mint a függöny frufru és a bolyhos haj, egészen a bozontos vágásokig, itt vannak a legmenőbb '70-es évekbeli frizurák, amelyeket szívesen kipróbálnánk 2023-ban.

1. Farrah Fawcett-fürtök

A 70-es évek frizuráinak vitathatatlan királynője egyértelműen Farrah Fawcett volt. A Charlie angyalai sztárja terjedelmes fürtjeiről és függöny frufrujáról volt leginkább ismert, ami a külsőjét illeti. Ennek megidézéséhez használjunk forró csavarókat vagy hajsütővasat, hogy nagy, az arcunktól távolodó, henger alakú fürtöket készítsünk, mielőtt kifésülnénk őket a nagyobb taft és a maximális csavarodás érdekében.

2. Shag vágás

A kócos és fiatalos shag változatosan viselhető, és volument ad a hajnak. Titka a tépett rétegekben rejlik, amelyek kiemelik a természetes textúrát és a telt fürtöket, amelyek keretbe foglalják az arcformát.

3. Függöny frufru

A Bridgette Bardot-hoz hasonló hírességek által népszerűvé tett hosszú, elválasztott frufru a korszak egyik legmeghatározóbb fazonja. Függetlenül a haj szerkezetétől vagy hosszától, egy függöny frufru keretezi az arcot, és némi teltséget kölcsönöz a fürtöknek. A frizura otthoni fenntartásához mindössze egy körkefére és egy hajszárítóra lesz szükségünk.

4. Sima és egyenes

A diszkó korszakban is rengeteg elegáns, egyenes fürtöt láthattunk. Ez a „Cher-hajként” is ismert frizura mély középső választékkal, tompa végekkel és rengeteg hosszal rendelkezik. A legfontosabb a frizura elkészítésekor, hogy használjunk hajolajat a szálak könnyebb kisimítása miatt, illetve, hogy fényt adjunk nekik.

5. Bixie

Ezt a bozontos frizurát Jane Fondától Joyce Dewittig mindenkinél láthattuk a 70-es években. A bixie elnevezés a pixie és a bob jellemzőit vegyíti, többek között a dús hatást az alul rövidebb, felül hosszabb rétegekkel és a nyakhoz simuló, kúpos végeket.