Hajkendőt viselő, napszemüvegét letoló, vidám nő

Ezek a '90-es évekbeli hajkiegészítők nosztalgikus hangulatot hoznak a stílusodba

Az elmúlt években határozottan nagy fellendülés volt tapasztalható, ami a 90-es évek visszatérését illeti: a divatirányzatok, a Jóbarátok Racheléhez hasonló, réteges frizurák és a '90-es évekbeli hajkiegészítők mind uralják az életünket. Úgy tűnik, utóbbiak itt is maradnak velünk még egy jó darabig, az örökké jelenlévő kapcsos hajcsatoktól kezdve a kissé meglepőbb cikcakkos hajpántokig, és a fodrászok is felfigyeltek rájuk. Az alábbiakban a legtrendibb '90-es évekbeli hajkiegészítőt mutatjuk be.

1. Túlméretezett hajgumik

A hajgumik vitathatatlanul újra alapdarabnak számítanak, mivel évek óta folyamatosan visszatérnek, de az utóbbi időben szuper méretűvé váltak. Nagyszerűen feldobják a rendetlen hajat, mivel aranyos tincset vagy lófarkat varázsolnak belőle. A formázáshoz érdemes a hajunkon végigfuttatni néhány pumpányi könnyű olajat, majd a fejünk tetejéje gyűjteni az összes hajunkat és kontyba csavarni egy nagy hajgumival.

2. Kampós hajcsat

Valahogy úgy érezzük magunkat, mint a kedvenc 90-es évekbeli romantikus vígjátékunk főszereplője, amikor bepattintunk a hajunkba egy nagy, kampós csatot. Tökéletes választás egy alkalmi eseményre, amikor csak fel akarjuk dobni a hajunkat.

Ráadásul Angel Cardona és Becca Mader sztárfodrászok szerint sokkal ezek a hajcsatok kevésbé károsak, mint a vékony hajgumik. Ahhoz, hogy a 90-es évek vagány megjelenését elérjük, Mader azt ajánlja, használjunk rugalmas hajlakkot, hogy elkapjuk a kirepülő szálakat, majd csavarjuk hátra a hajat, mielőtt a klipszet betennénk.

3. Cikk-cakkos, betűzhető fejpánt

A fésűtől a ruháig, a hajpántok nagy visszatérésnek örvendenek, és mi nem is lehetnénk hálásabbak, hiszen ezek a második (vagy - legyünk őszinték - a harmadik, negyedik vagy ötödik) mosatlan hajnap megmentői. A híres fodrász és oktató Monae Everett különösen a göndör hajon szereti ezt a fajta fejpántot: tökéletesek a göndör és hullámos hajú lányoknak, akik formát szeretnének adni a hajuknak.

Everett azt ajánlja, hogy a hajunkat a szokásos módon állítsuk be, vagy csavarjuk ki, és állítsuk be habfixálóval. Ezután adjunk hozzá egy könnyű olajat a plusz testességért, miközben kibontjuk a csavarásokat, és szedjük ki a hajat az extra volumenért. Végül díszítsük a hajpánttal, hogy visszasimítsuk a hajszálakat, és extra emelést adjunk a tetején.

4. Hajkendők

Cardona másik kedvenc '90-es évekbeli hajkiegészítője a hajkendő. Akár valami selymeset választunk, akár egy egyszerű kendőt, annyira sokoldalúan felhasználhatóak, mondja.

A hajkendők megvédhetik a hajunkat a vizesedéstől a strandon vagy a medencében töltött nap során, vagy csak egy kis régi hollywoodi csillogást adnak egy egyszerű ruhához. Cardona azt javasolja, hogy tekerjük őket a lófarok vagy a konty köré, így a legmutatósabbak.

5. Pillangós hajklipszek

Nem beszélhetünk a '90-es évekbeli hajkiegészítőkről anélkül, hogy ne említenénk a pillangós csipeszeket. Ezek már nem csak a fiatalabb közönségnek vannak fenntartva, hanem egy kis szeszélyt adnak a hagyományos stílusokhoz, mint a lófarok vagy a konty.

Mindenféle színben és méretben kaphatóak, így szórakozhatunk azzal, hogyan helyezzük el őket. Ha pedig egy kis tartást kell adnunk a frizuránknak, fogjuk meg a kedvenc könnyű tartású hajlakkunkat, így nem fog az ujjainkhoz ragadni, miközben a pillangócsipeszeket használva szuper stílust kölcsönzünk a hajunknak.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock