Dakota Johnson

A frufru újra hódít − így találd meg a számodra tökéletes fazont

Lehet, hogy itt az ideje búcsút inteni a homlokodnak − a frufru még sosem volt ennyire népszerű, mint mostanában. A keresési statisztikák szerint nem csak új bobokat keresünk, hanem különböző frufrufajtákat is. De vajon érdemes-e levágatnod? És milyenre? Olvass tovább, segítünk!Az új frufru elméletben vonzó, de a gyakorlatban egész más történet. Mivel a lenövése eltart egy ideig, érdemes megfogadni a hajszakértők tanácsát, és tájékozódni, mielőtt belevágsz. Mindenkinek van olyan frufru, ami hozzá illik − csak némi inspirációra és egy jó stylist segítségére van szükséged.

A lényeg, hogy a frufru az arcformádhoz legyen szabva.

Kulcsfontosságú, hogy mérlegeld, hogyan fog működni a hajszerkezeted a frufruval, valamint azt, hogy mennyi időt és energiát vagy hajlandó a frizura kialakítására fordítani.

​Hogyan találd meg a tökéletes frufrut az arcformádhoz?

Általános szabályként elmondható, hogy olyan stílust válassz, amely oválisabb megjelenést kölcsönöz az arcodnak. Mindenképpen konzultálj a fodrászoddal, és tisztázd, hogy mit szeretnél, és ami talán még fontosabb, mit nem. Alternatívaként kipróbálhatod a csíptethető frufrukat is, hogy kísérletezz a stílussal, mielőtt teljesen elköteleznéd magad.

Addig is, ha az arcformádnak megfelelő inspirációt keresel, ne keress tovább!

​Szív alakú arc

Taylor Swift

Fotó: Profimedia

Szív alakú arcok esetében érdemes inkább félhold alakú frufruval próbálkozni: azaz középen legyen rövidebb, az oldalak felé pedig hosszabb.

​Kerek arc

Selana Gomez

Fotó: Profimedia

A kerekebb arcúaknak szükségük van némi hosszúságra, hogy segítsék az arc megnyújtását. Esetleg kipróbálhatsz egy lenövesztett frufrut; valamit, ami kicsit rugalmasabb, és egyik oldalról a másik oldalra váltogathatod.

​Hosszúkás arc

Naomi Campbell

Fotó: Profimedia

Minden jöhet, ha hosszú, lenőttnek tűnő frufruról van szól. Ez lehet egy függönyös frufru, vagy oldalra fésült, a lényeg, hogy a hossz maradjon hosszabb.

​Szögletes arc

Sabrina Carpenter

Fotó: Profimedia

A négyzet alakú arcoknak érdemes kipróbálniuk a függönyös frufrut vagy a darabosabb, '70-es évek stílusú rojtokat. Mindkettő nagyon jól működik ennél az arcformánál − bármi, ami lágy rétegekbe olvad az arc körül, előnyös.

​Ovális arc

Zoe Kravitz

Fotó: Profimedia

Neked áll a legjobban rojtok világa! Legyen szó mikro, tompa vagy lenőtt frufruról, az ovális arcformával rendelkezők megengedhetik maguknak, hogy szuper kísérletező kedvükben legyenek a vágással.

​Egy univerzális, mindenkinek jól álló frufru

Sydney Sweeney

Fotó: Pinterest

Egy stílus, amely a legtöbb embernek jól áll, függetlenül az arcformától vagy a hajszerkezettől? A kissé lenőtt függönyfrufru. Ez általában alacsony fenntartású, és könnyen az egyénhez igazítható vágás után.

Forrás: Vogue

Nyitókép: Profimedia