Sarah Jessica Parker integet

Egy trükk, amivel a hollywoodi sztárok élettel telivé varázsolják ősz fürtjeiket

Az elmúlt néhány év trendjének és a hollywoodi sztároknak köszönhetően már nem kel rejtegetni a természet adta árnyalatokat a fejünkön, beleértve a szürkét és az ezüstöt is.


Bár a legtöbb nő szerint az első ősz hajszálak még mindig sokkolóan hatnak, az új hajtrendeknek köszönhetően már sokkal elviselhetőbb és elfogadhatóbb az őszülés. A sztároknak pedig trükkjük is van rá, hogy hogyan varázsolják élettel telivé őszülő fürtjeiket.

Az úgynevezett halszálkás kiemelések segítenek a természetes árnyalatok és az újonnan felfedezett ezüstös színek összhatásában. A hírességek, köztük Gwyneth Paltrow és Sarah Jessica Parker is ezt a trükköt alkalmazzák.

„Mindig is a halszálkás kiemelési technikát választottam - amely a fóliák halszálkás mintázatú, ferde szögben történő felvitelét jelenti -, mert szeretem a finoman elegyített színeket”

– mondta Zoe Irwin színező.

„A technika arról szól, hogy az árnyalatok keverékét zökkenőmentesen összeolvasszuk, szemben a szürke teljes elrejtésével.”

Ezáltal pedig egy sokkal természetesebb hatást kaphatunk.

A különböző árnyalatok kombinációja nem csak gyönyörű, többdimenziós színt eredményez, amely természetesnek és könnyednek tűnik, hanem remek módot ad arra, hogy lassan áttérjünk a teljesen ezüstös színre.

A fekete, vagy barna hajszínnel rendelkező hölgyeknek sem kell aggódniuk, a technika ugyanis a sötétebb hajszíneken is tökéletesen működik.

„A sötétebb, őszülő hajúaknak keresünk egy középárnyalatot, például egy sötét szőkét, és finoman beleszőjük a hajba”

– mondja Irwin.

„A legnagyobb probléma a sötétebb hajszínnel az, hogy amikor az ősz vagy az ezüst tónusok átjönnek, 10 árnyalattal világosabb, mint a természetes színük, így nagyon látszik. Egy középárnyalat azonban mindig nagyon jól működik.”

Nyitókép: Getty