Így kezdj neki a tudatos arcápolásnak!

Így kezdj neki a tudatos arcápolásnak!

Fontos tisztában lennünk arcunk állapotával, hiszen a szép smink alapja az egészséges bőr. Ehhez pedig arra van szükségünk, hogy olyan terméket vegyünk a kezünkbe, ami valóban hidratáltságot eredményez.

Bár genetikánkból adódóan mindannyian más és más bőrtípussal rendelkezünk, egy általános szabály mindenkire igaz: arcbőrünknek szüksége van a megfelelő folyadékpótlásra. A megfelelő hidratáltság eléréséhez pedig kizárólag vízre van szükségünk.

Kimia Zarifi/Unsplash

Akármennyire is hihetetlen, a megfelelő arcápolási rutin prioritási szempontból messze nem olyan fontos, mint a megfelelő folyadék és tápanyag bevitel. A nem megfelelően hidratált arcbőrt a legdrágább sminktermékek sem képesek megmenteni, hiszen a probléma ilyenkor – szó szerint – mélyebben keresendő.

Ha úgy érezzük, ilyen jellegű problémával állunk szemben, növeljük napi folyadékbevitelünket, fontos azonban, hogy kerüljük a cukros, esetleg édesítőszerrel dúsított, szénsavas üdítőitalokat, azok ugyanis pont az ellenkező hatást érik el: dehidratáltságot okoznak.

A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitel mellett vannak még egyéb lehetőségeink is: szérumok, hámlasztók, maszkok – mind segíthetnek nekünk.

Emellett ne feledjük, hogy nem csak akkor kell kozmetikushoz menni, ha valamilyen bőrproblémánk van, hiszen a szakemberek olyan ellátásban részesítik bőrünket, melyeket otthoni eszközökkel nem tudunk elérni.

Talán a legfontosabb szabály, hogy ne féljünk kérdezni. Természetesen nem lehetünk mindannyian tájékozottak, azzal viszont valamennyien tisztában lehetünk, hogy szervezetünknek törődésre van szüksége – arcbőrünk lehet ragyogó, csak foglalkoznunk kell vele.