Rózsák és parfümök

Illatjegyek, amik jó, ha megjelennek a nyári parfümjeidben

A legjobb nyári parfüm kiválasztása az egyik legnehezebb és legösszetettebb dolog. Ez főként a tartósságuk miatt van, ugyanis a legtöbb parfüm egyszerű fizikai okok miatt nem bírja a meleget. A meleg hatására az illatok ugyanis sokkal gyorsabban párolognak, így hamarabb elillannak. De a tartósságon kívül az sem árt, ha tudjuk, hogy ebben az évszakban mely illatjegyeket érdemes előnyben részesíteni.


Citrus

orange fruits on white textilePhoto by coco tafoya on Unsplash


A citrusfélék molekulái sajnos gyorsabban elpárolognak, de a megfelelő koncentráció kiválasztásával (Eau de Parfum) az alapjegyekkel kombinálva hosszan tartó nyári illatot eredményezhet. Keresd a borostyánnal, tölgyfával, vetiverrel, sáfránnal és gyömbérrel való kombinációkat. Ezek úgy egészítik ki, hogy nyáron is viselhetőek legyenek, és egész nap kitartsanak.

Erdő

forest treesPhoto by Lukasz Szmigiel on Unsplash


Nyárra a fás jegyek viselése is jó választás, ugyanis ezek az illatok nem túl édese, de nem is nehezek a forró napokra. Az Escentric Molecules alapítója és parfümkészítője a szantálfát, a cédrusfát és a pézsmaillatokatajánlja, ezek ugyanis semlegesek.

Édes virágok

Nyáron nem is vágyunk semmire jobban, minthogy óceán illatot árasszunk, a bőrünk pedig napcsókolta legyen. A jázmin és a vanília illatjegyek sokkal tartósabbak, mint mások, és pont olyan érzést keltenek, mintha egy tengerparti nyaraláson lennénk.

a bottle of perfume sitting next to two glassesPhoto by Anna Keibalo on Unsplash

Nyitókép: Shutterstock