Hármas jegygyűrű

Ezek az eljegyzési gyűrűk fognak tarolni 2022-ben

Az eddigi évek arra tanítottak meg bennünket, hogy a jövő kiszámíthatatlan. Az eljegyzési gyűrűk tekintetében vagy takarékosabbra vették a figurát az emberek, vagy éppen ellenkezőleg, a legkirívóbb fazonokra csaptak le. 2022-ben inkább a csillogás és az egyediség veszi majd át az uralmat, szóval nézzük át, ékszerészek szerint mik lesznek az év jegygyűrűtrendjei.


1. Minél nagyobb, annál jobb!

A nagyobb, hangsúlyos kövekre nagyot ugrik majd a kereslet. Nemrégiben az ékszerek tömörségén és egyszerűségén volt a hangsúly, ez viszont eltolódik az ellenkező irányba. A nagyobb gyémántok és érdekesebb sziluettek hódítanak majd idén.

2. Néha viszont a kisebbek a nyerők

Az előző ponttal ellentétben a kis drágakövek továbbra is nagyon népszerűek maradnak, hiszen sokan jobban szeretik a visszafogott luxust. A több márka is foglalkozik azzal, hogy sziluettjeivel kiemelje a gyémántok tökéletesre csiszolt formáját.

3. Drágább darabok jöhetnek majd velünk szembe

A kereskedők adatai szerint az elmúlt időszakban jelentősen több pénzt költöttek a vásárlók jegygyűrűkre. Ennek az lehet az oka, hogy sok pár átértékelte az élet fontos dolgait, mint például az érzelmek és a romantika kifejezését. Ez a tendencia várhatóan emelkedni fog 2022-ben.

4. Különlegességek

A szerelmesek sokkal merészebbek lesznek ékszerválasztás terén a szín- és anyagválasztás tekintetében is. Egyrészről sokan keresik a halvány zafírokat olajzöld, rózsaszín és sárga színben, valamit a sárga és a fehérarany mellett a rózsaarany is igazán népszerű lehetőségnek számít majd.

Ilyen különleges formák például a hármas foglalatú gyűrűk, amelyek eredetileg szimbolikus jelentéssel társultak: a három kő jelképezte a múltat, a jelent és a jövőt. A modern kialakítás azoknak lehet jó választás, akik nem tudnak választani a drágakövek közül, vagy maximális hatást szeretnének elérni lánykéréskor.

5. A fenntarthatóság kerül előtérbe

Az átláthatóságról, a beszerzésről és a fenntarthatóságról szóló beszélgetések idén előtérbe kerültek a gyűrűbeszerzésnél is. Rengeteg fiatal nem választja majd azoknak a cégeknek a termékeit, amelyek nem rendelkeznek környezetvédelmi programmal. Sokan tudni szeretnék majd azt is, hogy honnan származnak a gyémántok, ugyanis kevesebb lesz a bizalom a laboratóriumokban készített kövek iránt. Ilyen esetekben érdemes antik darabokat felkutatni, hogy elkerülhetőek legyenek a problémák.


Nyitókép: Instagram/viltier_paris