Karácsonyi dekoráció rózsaszín háttér előtt

5+1 könnyen elkészíthető karácsonyi dekoráció

Az ajándékvásárlás és az ünnepi vacsora elkészítése mellett nem marad sok időnk a kreativitásra, az alábbi, 5 perc alatt felhelyezhető karácsonyi dekorációkat azoknak ajánljuk, akik időhiányban szenvednek, de otthonukat hangulatosabbá szeretnék tenni.


Izzók

Kar\u00e1csonyi izz\u00f3k

Fotó: Pinterest

Fényből sosem elég, pláne télen. Díszítsük fel az ajtókat különböző izzósorokkal, melyek ma már viszonylag sok változatban és sokszor elég jó áron kaphatók.

Karácsonyi dísz - nem csak a fán

Kar\u00e1csonyfad\u00edszek

Fotó: Pinterest

Ki mondta, hogy a karácsonyfadíszeket ne lehetne máshova is aggatni. Akár van karácsonyfánk, akár nincs, szerezzünk be pár üveggömböt vagy fellógatható díszt és tekerjük rá az ajtó-és ablakkilincsre, a lépcsőkorlátra, a legszebbeket pedig helyezzük el a asztalon és a könyvespolcon.

Illatos díszek

Fah\u00e9jr\u00fad kar\u00e1csonyi d\u00edsz\u00edt\u00e9sk\u00e9nt

Fotó: Pinterest

Próbáljuk ki valami egész váratlan dísz felakasztását a fára, például egy köteg illatos fahéjrúdét vagy mini mandarinokat.

Lakoma a szemnek

Kar\u00e1csonyi dekor\u00e1ci\u00f3 tobozb\u00f3l

Fotó: Pinterest

Gyűjtsünk össze néhány fehér és ezüst szalvétát, és ragasszuk össze, hogy egyedi asztali futóvá váljon. Asztali díszként egy nagyobb üvegvázát töltsünk meg különböző nagyságú fenyőtobozokkal. Ha még élénkebb, csillogóbb hatást szeretnénk elérni, szórjuk be őket arany és ezüst színűre.

Ajándékkártyákból ültető kártya

Kar\u00e1csonyi \u00fcltet\u0151 k\u00e1rtya

Fotó: Annie Schlechter

​Ha megmaradtak a régebbi ajándékzacskókon függő ajándékkártyáink vagy különböző üdvözlő kártyákat, könnyen átalakíthatjuk őket ültető kártyákká a karácsonyi vacsorához. Vágjuk őket csillag alakúra, és vágjunk hozzá ugyanolyan alakú selyempapír formákat, majd lyukasszuk ki és kössük át szalaggal őket..

Mandarinb\u00f3l \u00e9s csengetty\u0171b\u0151l k\u00e9sz\u00fclt kar\u00e1csonyi d\u00edsz

Fotó: Pinterest

Fogjunk néhány, különböző hosszúságú, vastag drótot, csomózzuk meg mindegyik végét és fűzzünk át rajta csengettyűket és mandarinokat. Ha kész, kössük össze az egészet egy csomóba és rögzítsük egy nagy masnival, majd akasszuk fel egy a bejárati ajtóra vagy az ablakok kilincsére.

Nyitókép: Unsplash / Artboard Studio