Katalin hercegnő Vilmos herceg mellett áll és nevet kék ruhában

Katalin hercegné ezen ruhái titkos jelentéssel bírnak

Mióta Katalin walesi hercegné a királyi család tagjává vált és ezzel belépett a köztudatba, árgus szemek figyelik lépten-nyomon öltözékét. Királyi szakértők és néhány megszállott rajongó pedig azt is kiderítette, hogy némelyik ruhájának mi volt a pontos jelentése.


A kék pöttyös ruha

Katalin hercegn\u0151 \u00e9s Vilmos herceg els\u0151 sz\u00fcl\u00f6tt gyermek\u00fckkel, Gy\u00f6rgy herceggel

Getty


A pöttyös ruha nem titok, hogy Katalin hercegnő stílusa. De ebben az esetben nem csak tetszésből öltötte magára ezt a csinos nyári ruhát. A kék pöttyös ruhával Katalin ugyanis néhai anyósa, Diana hercegnő előtt tisztelgett, miután életet adott első gyermekének, György hercegnek. Ez az öltözék nagyban hasonlított Diana hercegné 1982-es ruhájára, amiben ő lépett ki Vilmos herceggel a karján a születése után.

A Piros Jenny Packham-ruha

Katalin hercegn\u00e9 piros ruh\u00e1ban \u00e1ll \u00fajsz\u00fcl\u00f6tt gyermek\u00e9vel a karj\u00e1ban

Getty


Amikor Lajos herceg 2018-ban megszületett, Katalin hercegné ismét néhai anyósa, Diana hercegnő előtt tisztelgett a piros Jenny Packham-ruhájában. Diana hercegnő nagyon hasonló ruhát viselt, mikor második fiának, Harry hercegnek adott életet és a rajongók és a királyi szakértők is úgy vélik, hogy Katalin a ruhával szeretett volna tisztelegni a néhai hercegnő előtt.

A zöld ruha

Kate Middleton z\u00f6ld ruh\u00e1ban a 2022-es Earthshot Prize Awards-on

Getty


Katalin hercegné szó szerint ellopta a show-t a 2022-es bostoni Earthshot Prize díjátadón, amikor egy élénkzöld Solace London ruhában jelent meg, ami váll nélküli nyakkivágással és oldalt felvágott szoknyarésszel rendelkezett.

A ruhát egy lenyűgöző zöld smaragd nyaklánccal párosította, amely különleges kapcsolatban áll Diana hercegnővel. Kiderült, hogy a néhai uralkodónő több alkalommal is viselte ugyanazt a nyakláncot, más néven Queen Mary's Emerald Choker-t. Darren Stanton testbeszéd-szakértő szerint Middleton merész színválasztása szándékos volt.

A piros szövetkabát

Katalin hercegn\u00e9 piros sz\u00f6vetkab\u00e1tban \u00e9s fekete kalapban

Getty


A királyi család felkapta a fejét, amikor Katalin hercegné Windsorba utazott, hogy a walesi gárda előtt tisztelegjen a Szent Dávid-napi felvonuláson. Katalin hercegné egy élénkpiros, Alexander McQueen szövetkabátban jelent meg.

A hercegné azért viselte ezt a különleges kabátot, mert a szín Wales zászlaját jelképezi, amely zöld-fehér alapon egy élénkvörös sárkányt ábrázol.

A pipacsos ruha

Katalin hercegn\u00e9 eserny\u0151t tart, mosolyog, z\u00f6ld, mint\u00e1s ruh\u00e1ban

Getty


2017-ben Katalin hercegné Diana hercegnő halálának 20. évfordulója alkalmából meglátogatta az emlékkertjét. Az alkalomra pedig a hercegné egy Prada selyemruhát öltött magára, melyen pipacsmintákat fedezhettünk fel.

A piros virágok pedig köztudottan az elhunytakra való emlékezés szimbólumai, így joggal gondolhatjuk, hogy Katalin ezzel tisztelgett néhai anyósa előtt.


Nyitókép: Getty

(Pure Wow)