Katalin hercegné

Katalin hercegné teljesen megváltoztatta a stílusát, ez az oka

Ha hozzánk hasonlóan sasszemű követője vagy a királyi divatnak, talán észrevetted, hogy Katalin egyértelműen eltávolodott a korábban ismert szabott, nőies ruháktól.


A hercegné az évek során olyan ruhákat viselt, mint Jenny Packham, Alexander McQueen, Karen Millen és Emilia Wickstead. Az elmúlt hónapokban azonban inkább szabott öltönyökben láthattuk őt.

A legutóbbi 13 nyilvános megjelenése közül mind öltöny volt, kivéve egy kötött pulóver és szoknya szettjét. Legutóbb egy II. Erzsébet királynő emlékére rendezett szertartáson viselt ruhát Walesben. Miért változtatott ekkorát az öltözködésén?

Katalin nem adott hivatalos nyilatkozatot a divatválasztásaiban bekövetkezett változásról, de nem nehéz megérteni, hogy a királyi család miért mozdult el a flancosabb ruháktól az üzleti öltözködés felé. Elvégre Katalin a munkahelyén van, amikor királyi feladatokat lát el.

III. Károly király világosan kifejezte, hogy karcsúsítani szeretné a monarchiát, és megduplázni a támogatást, amit az Egyesült Királyságnak nyújtanak.

Beiktatási beszédében így beszélt Wales új szerepéről:

Az új walesi herceg és hercegné továbbra is inspirálni és vezetni fogja nemzeti beszélgetéseinket, segítve a perifériára szorultakat a középpontba állítani, ahol létfontosságú segítséget lehet nyújtani.

Úgy tűnik, hogy Katalin szeretne eltávolodni az öltözködését és veleszületett stílusérzékét övező kommentároktól, és inkább a munkára összpontosítani. A királyi család beceneve végül is „A cég". Ezzel összhangban a Kensington-palota bejelentette, hogy a különleges alkalmak kivételével nem fogják többé nyilvánosságra hozni, hogy milyen tervezőket visel. Katalin nagyon komoly szerepet vállalt, és azt szeretnék, ha a körülötte lévő nyilvánosság is követné ezt.

​Mit jelent Katalin hercegné új öltözködése?

Katalin hercegn\u00e9

Fotó: Getty Images

Persze mi nem győzünk rajongani Katalin új öltönyös kinézetéért. Bár a palota nem erősítette meg a márkákat, a rajongók megjegyezték, hogy egyszer például Zara blézert visel Chanel kiegészítőkkel.

A királyi üzletben betöltött új szerepe mellett Katalin divatváltásának lehet egy másik oka is.

Mindannyian tudjuk, hogy II. Erzsébet királynő nagy rajongója volt a szoknyáknak, kevesebb mint 10 alkalommal fotózták le nadrágban. Lehet, hogy Katalin, miközben a néhai királynő alatt dolgozott, tisztelegni akart az ő divatízlése előtt azzal, hogy a nyomdokaiba lépve a szoknyák és a ruhák híve lett.

Rengeteg oka lehet annak, hogy Katalin miért változtatott a megszokott stílusán, de tagadhatatlan, hogy sokkal jobban illik a mostani ruházata a modern nőkhöz.

Most, hogy a legkisebb gyereke is iskolába jár, végre van ideje és tere, hogy igazán belevesse magát a királyi család dolgaiba. Dolgozó anyaként egy zsúfolt háztartást, egy zsúfolt munkahelyi életet kell menedzselnie, és a legkényelmesebb módja ennek természetesen egy öltöny és egy nadrág.

Forrás: Marie Claire Australia

Nyitókép: Getty Images