Mária, Margit és Katalin

Katalin hercegnének van egy profi trükkje, amivel mindig jól néz ki a fotókon

Katalin hercegné a nyilvánosság előtt töltött évek alatt könnyedén elérte, hogy a fotókon jól nézzen ki. Számos trükkje van arra, hogy mindig készen álljon a kamerákra, megmutatjuk a legzseniálisabbat.


Elérhetővé vált online az a videó, amelyen Katalin lassan oldalra sarkazik, hogy újrapozícionálja magát a kamerák előtt, és ezt „Princess Shuffle"-nek nevezte el − írja a Vanity Fair.

A videón a hercegnő Margit dán királynő és Mária koronahercegnő mellett látható egy 2022 februárjában tett hivatalos látogatás során. Margit megpróbálja közelebb húzni magához, de a kamerák már villognak. Katalin azonban ügyesen jobbra oldalaz néhány lépéssel, anélkül, hogy elontaná a fotósok felvételeit azzal, hogy elfordítja a fejét és a testét.

Egy tweed Catherine Walker kabátruhát és Gianvito Rossi négy hüvelykes cipőjét viseli a manőver közben, de egyáltalán nem inog meg. Ezek a kis trükkök nem szokatlanok Katalintól. Lassan mozog, és a fejét ritkán forgatja. Amellett, hogy sosem állja el a fotósok útját, ez sokat segít neki.

A hercegné közel két évtizede áll a nyilvánosság előtt, és láthattuk, hogy a királyi szerepével párhuzamosan nő a kamerák előtti magabiztossága is. Médiaképzésen is részt vett, hogy könnyebben megbirkózzon a fotósokkal − ugyanolyan képzésen vett részt, mint Kamilla királynő Károly királlyal kötött házassága előtt −, és az esküvője előtt órákat vett a híres beszédtanár Anthony Gordon Lennoxnál, hogy biztosan készen álljon arra, hogy megfelelő módon mondja el a fogadalmát.

Tavaly júliusban a Daily Mail királyi stílus rovatvezetője, Miranda Holder mutatott rá Katalin egyik legjobb kameratrükkjére:

Egyszerűen be van tanítva, hogy az állát mindig párhuzamosan tartsa a földdel. Nem dönti lefelé, sem felfelé, és ezáltal minden egyes alkalommal hízelgő fotó készül róla.

A kameráknak való sikeres pózolásnak talán köze van ahhoz, hogy Katalin maga is lelkes fotós. A hercegné művészettörténetet tanult a főiskolán, és azután kezdett el komolyabban foglalkozni a fotózással, miután anya lett, és elkezdte megosztani a gyermekeiről készült képeket a születésnapjaikon. 2019-ben a Royal Photographic Society védnöke lett, 2020-ban pedig segített megszervezni a Hold Still című fotókiállítást, amely a koronavírus-járvány idején készült képeket gyűjtötte össze Nagy-Britanniából.

Nyitókép: Samir Hussein - Pool/WireImage