Katie Holmes a 11. Chanel Tribeca Filmfesztivál művészek vacsoráján a Balthazarban 2016. április 18-án New Yorkban

Katie Holmes haja bizonyítja, hogy ez a frizura újra divatos

Meglepő átalakuláson esett át a színésznő.

Nyáron általában a laza fürtök és a tengerparti hullámok állnak a szépségápolási napirendünk élén. Katie Holmes is mindig is nagy rajongója volt a kusza, kócos hatású hajnak, amit néhány hónapja be is bizonyított, amikor megmutatta nekünk természetes fürtjeit.

Nemrég azonban teljesen új frizurával jelent meg a színésznő, ami annyira más, hogy teljes textúraváltást jelent. A '90-es évek egyenes hajáról van szó, vagyis a szuper sima szálakról, amelyeket főleg abból a korszakból ismerünk, és Holmes-nak köszönhetően most újra trendi.

Ha eddig azt terveztük, hogy nyárra félretesszük a hajegyenesítőt, akkor érdemes átgondolnunk a dolgot. Igaz, a haj kiegyenesítése a magas hőmérsékleten igazi kihívás, de ha szuper elegáns, '90-es évekbeli egyenes hajról van szó, a hőkezelés tényleg az egyetlen lehetőség.

A Like Water for Chocolate premierjén a New York-i American Ballet Theatre-ben Holmes egyenesre fésülve viselte eszpresszóbarna haját, ami szokatlan, hiszen ő inkább a fürtöket, hullámokat és a leengedett frizurákat kedveli.

A haját középen elválasztotta, és egészen a hajvégekig kiegyenesítette, anélkül, hogy egyetlen hullámot vagy gubancot látnánk benne. Láthatjuk, hogy a haja az arca körül rétegezve van, és lágyan omlik a kontúrjai köré. Ezáltal szigorú, egyenes frizura lágyabbnak tűnik.

Katie Holmes az American Ballet Theatre 2023-as ny\u00e1ri \u00e9vadnyit\u00f3 el\u0151ad\u00e1s\u00e1n, a Like Water For Chocolate c\u00edm\u0171 el\u0151ad\u00e1son a Metropolitan Operah\u00e1zban New Yorkban 2023. j\u00fanius 22-\u00e9n

Fotó: Getty Images / Michael Loccisano

A legjobb tippek a '90-es évekbeli egyenes haj nyári elkészítéséhez

A szuper egyenes haj nem éppen az, amire gondolunk, amikor a nyári frizurák kerülnek szóba. A magas páratartalom, az állandó izzadás és egyéb tényezők túl gyorsan hullámokat okoznak a hajban.

Egy jó hővédő spray elengedhetetlen a megjelenéshez, melyet bőségesen alkalmazzunk a hajvasaló használata előtt. A legjobb eredmény érdekében osszuk a hajat szakaszokra, és tincsenként egyenesítsük ki. Ez az egyetlen módja annak, hogy a legfinomabb hurkokat is eltüntessük.


Ha kész, kenjünk egy kis hajviaszt a hajvégekre, hogy megakadályozzuk a szálló hajszálakat. Ezután rögzítsünk mindent egy könnyű hajlakkal, amelynek nem szabad a hajhoz ragadnia, hanem inkább arról kell gondoskodnia, hogy a szálak a lehető legsimábbak maradjanak a nap folyamán.

Végül használjunk fényes spray-t a szuper simaság eléréséhez.

A '90-es évekbeli egyenes haj nem feltétlenül a legideálisabb frizura, ha kint 30 vagy annál több fok van, de tökéletes egy vacsorához vagy más esti eseményhez, amely nem a tűző napon zajlik.