Barna hajú lány, fehér masnit visel, karácsonyfa előtt ül

3 egyszerű alkalmi frizura az ünnepekre

A december hónap mindenki számára igen zsúfolt. Karácsonyi céges partik, ünnepi vacsorák, családi események. A boltokat csordultig töltik ilyenkor csillogós, elegáns ruhákkal, így az ünnepi ruhánk kiválasztásánál nagyobb gondot jelenthet a frizuránk elkészítése. Ehhez adunk mi néhány tippet.


Ha csak pár perc áll rendelkezésedre, hogy elkészítsd az ünnepi frizurádat, vagy egy fél napod is van, akkor íme néhány tipp egyenes, göndör, hosszú és rövid hajúaknak is!

Kócos lófarok

Akik szerették a Gossip Girl sorozatában Serena van der Woodsen kócos hatású lófarkait, azok ezt a frizurát egyenesen imádni fogják az ünnepek alatt. Az elkészítése roppant egyszerű, mégis ránézésre úgy tűnhet, mintha sokat bíbelődtünk volna vele.

Így készítsd el:

Első lépésben göndörítsd be a hajadat egy hajsütővas segítségével. Ha előző nap mostál hajat, azzal megkönnyítheted a dolgodat, hiszen akkor már nem fog úgy szállni és szöszösödni, könnyebben kezelhető lesz.

Ezután az ujjaiddal, vagy egy kisebb méretű fésű segítségével tedd „szabálytalanabbá” a hullámokat, hogy azok természetesen göndör fürtös hatást érjenek el.

Egy lazább, vékony, a hajszíneddel megegyező hajgumi segítségével fog össze lófarokba a hajadat, ne a fejed búbjára, de ne is nagyon lentre.

Ezután egy tinccsel tekerd körbe a hajgumidat, amit tűzz el egy hullámcsat segítségével a lófarok alá rejtve. Így úgy tűnhet, mintha a hajaddal fogtad volna össze a lófarkadat. Ezután egy kis frufrurészt húzz ki a copfból, ezzel is zilált hatást elérve.

Extra tipp: Egy elegáns, feltűnőbb fülbevalóval feldobhatod a megjelenésedet.

Buborék copf 

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált az úgynevezett buborék copf. Az elnevezése nem véletlen, hiszen a copfunk buborék formát vesz fel egy igen egyszerű trükk segítségével. Amire szükségünk lesz hozzá, az jó pár erős és vékony hajgumi.

Így készítsd el:

Az előző copffal ellentétben itt egy szorosabb, fegyelmezettebb frizurát készítünk. Ehhez fésüld meg alaposan a hajadat, fogd össze picit magasabbra a hajadat, mint az előző frizuránál és egy hajlakk segítségével simítsd a kósza babahajakat teljesen a fejedhez.

Ezután apró, lehetőleg szilikon hajgumikkal - amik nem csúszkálnak el a hajadról -, készíts több copfot a lófarkadra. Ennek hatására buborékszerűvé válik a lógó része a hajadnak. Roppant egyszerű elkészíteni és mégis különleges megjelenést kölcsönöz. Arról nem is beszélve, hogy nem kell hozzá a hajmosással szenvednünk, ugyanis ezt a frizurát akkor a legegyszerűbb elkészítenünk, ha több napja nem mostuk meg hajkoronánkat.

Masni a hajba

Egy kellék beépítésénél a hajunkban mi sem lehet egyszerűbb az ünnepi frizuránk elkészítéséhez? Csak belehelyezzük és már kész is az ünnepi megjelenés. A legújabb idei őrület pedig a masnikban rejlik. Több üzlet kiegészítő részlegén találhatunk idén masnikat, amik egyszerű csatok, így könnyen belehelyezhetőek a hajunkba.

Ha nem szeretnénk a csatos megoldást, akkor pedig vásárolhatunk selyemszalagokat olyan színben, amilyenben csak szeretnénk. Ezt egyszerűen csak a hajgumink köré kötjük, így ezzel sincs különösebben nehéz dolgunk.

Extra tipp: Göndörítsd be a hajad és két oldalról válassz le egy-egy tincset, amit hátul apró copfba kötsz a masnival.