Ralph Lauren a Ralph Lauren 2022-es őszi kollekciójának divatbemutatóján a Museum of Modern Artban 2022. március 22-én New Yorkban

Környezettudatos lépést tesz a Ralph Lauren

A divatház bemutatta első, az arany fokozatú Cradle to Cradle Certified tanúsítványú kasmír pulóverét, és egyúttal bejelentette, hogy kasmír újrahasznosítási programot indít Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban és Európában.

A kasmírpulóvert, mely a férfi Purple Label és a női Collection márkák fémjelzése alatt lesz kapható, úgy tervezték, hogy viselhető, szerethető és felelősségteljesen éljen tovább az elkövetkező generációk számára, olvasható a Ralph Lauren sajtóközleményben.

A pulóvert finom kasmírszálakból szőtték, gazdag árnyalatokkal festették, és organikus pamutból vágott címkével látták el. A Cradle to Cradle Certified Gold kasmír pulóvert egy többlépcsős tanúsítási folyamat során elemezték a Cradle to Cradle Products Innovation Institute-nál, amely nonprofit szervezet globális szabványt állított fel a biztonságos, körkörös és felelősségteljesen előállított termékek számára.

A tanúsítvány alapja a termék teljesítménye a fenntarthatóság öt kritikus területén: anyagegészségügy, termékkörforgás, tiszta levegő és klímavédelem, víz- és talajgazdálkodás, valamint társadalmi méltányosság.

A 995 dolláros (kb. 356 ezer forint) áron forgalomba kerülő Cradle to Cradle Certified Gold Crewneck pulóver az eredeti termék helyébe lép, és a minősítést további kasmír fazonokra is kiterjesztik. Ez az első azon öt jellegzetes Ralph Lauren darab közül, amelyeknél a márka vállalta, hogy 2025-ig Cradle to Cradle tanúsítvánnyal látja el.

„A Ralph Lauren által képviselt luxus mindig is az időtlenségről, a hitelességről és a jól megélt életről szólt. Ma jobban hiszünk abban, hogy az igazi luxus nem csak a termék szépségét és minőségét foglalja magában, hanem azt is, hogyan készült és hogyan marad fenn. Ezért hoztuk létre az iparág első, Cradle to Cradle tanúsítvánnyal rendelkező luxuskasmír termékét, és terveink szerint 2025-ig további négy ellenőrzött ikonikus terméket fogunk szállítani”

– mondta el Katie Ioanilli, a Ralph Lauren globális hatásért és kommunikációért felelős vezetője nyilatkozatában elmondta:

A vállalat hozzátette, hogy a Cradle to Cradle minősítési folyamat részeként 100 százalékos kasmír újrahasznosítási programot indít a Re-Verso nevű vezető textilgyártó vállalattal partnerségben, amely a tudomány és a technológia összekapcsolásával a kiváló minőségű gyapjú és kasmír körforgásos gazdaságú gyártási rendszerét hozza létre.

A program kezdetben Észak-Amerikában és Európában lesz elérhető, és lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a 100 százalékos kasmírból készült ruhadarabjaikat – bármely márkától – az olaszországi Pratóban található Re-Verso-hoz küldjék el újrahasznosításra.

A lépés része a Ralph Lauren Timeless by Design filozófiáján keresztül a fenntarthatóság iránti elkötelezettségének, amely biztosítja, hogy termékei generációkon átívelő újrafelhasználásra kerüljenek.

Ennek részeként a Ralph Lauren azt is célul tűzte ki, hogy 2025-re a körforgásos elveket beépíti a tervezési és fejlesztési folyamatába, és e kötelezettségvállalásokra építve 2030-ra lehetővé teszi, hogy korábbi és jövőbeli termékei felelősségteljesen éljenek tovább.