Korrektort a szeme alá kenő nő

Így alkalmazd a korrektort úgy, mint egy sminkmester

Sokan alkalmazzuk úgy a korrektort, hogy több rétegben kenegetjük a szemünk alá vagy a pattanásainkra, abban reménykedve, hogy egyfajta radírként tünteti el a bőrhibáinkat. Sajnos azonban a korrektor helytelen használata még több problémát okozhat, ami inkább kihangsúlyozza a problémás területeinket, mintsem elrejti azokat.


Helyesen használva, a korrektor felüdítheti a fáradt arcot, elfedheti a hibákat és elrejtheti a szem alatti karikákat. Sokan emiatt inkább csak ezt használják, és teljesen kihagyják az alapozót a sminkelési rutinból.

Mutatjuk, hogyan kell alkalmazni a korrektort, mint a profik.

1. Megtisztított bőr

Akármelyik bőrgyógyászt vagy sminkmestert megkérdezzük, el fogják mondani, hogy a tiszta bőr a főszabály és a legfontosabb része minden bőrápolási vagy sminkelési rutinnak. Mielőtt bármilyen sminket felvinnénk az arcunkra, győződjünk meg róla, hogy a bőrünk megfelelően megtisztított és hidratált. Mossuk meg gyengéd arclemosóval, töröljük szárazra, majd hidratáljuk és alkalmazzunk szérumot.

2. Primer

Annak érdekében, hogy sminkünk tartós legyen egész nap, használjunk primert. Rengeteg lehetőség van hidratáló alapozóra a száraz vagy érzékeny bőrűek számára, illetve olajmentes alapozóra azok számára, akiknek a bőre zsírosodásra hajlamos. A primert legegyszerűbb módon, az ujjainkkal masszírozzuk be az a bőrünkbe.

3. Alapok

A primer után válasszunk színezett hidratálót, alapozót, CC vagy BB krémet. Ha az alapozót választjuk, a szem alatti karikák esetén először a korrektort, majd az alapozót vigyük fel. A bőrhibák és pattanások elfedésére először alapozót használjunk, különben a korrektor elkenődhet az alapozó felvitele közben.

4. A terület előkészítése

Arcmosás után hidratáljuk a szem alatti területet, mielőtt felvinnénk a korrektort. A szem körüli érzékeny bőr hidratálása nem csak a ráncokon segít, de a korrektor is jobban megmarad rajta. Ellenkező esetben a bőr felszívja a nedvességet a korrektorból, és nem túl vonzó, púderes maradványt hagy a szem alatt.

5. Formula kiválasztása

Bár a sűrű formula tökéletes választásnak tűnhet a legsötétebb karikák elrejtéséhez, a krémes állagú krém ideális. A szem alá a folyékony és krémes fedőfesték használata az ideális, mivel a szárazabb, vastagabb és viaszosabb verziók hajlamosak jobban ráncosodni a szem alatt. A krémesebb formulák természetesebben kopnak.

6. Megfelelő árnyalat

Lehet, hogy ez nem tűnik egyszerűnek, de gyakran előfordul, hogy olyan árnyalathoz akarunk nyúlni, amely túl világos, túl barackos vagy túl sárga. Ehelyett keressünk rózsaszín árnyalatot, ha világos bőrűek vagyunk, lazacszínt, ha közepes tónusúak vagyunk, olajbogyós vagy sötétebb arcbőrnél pedig barackot és narancsot.

Az árnyalat kiválasztásakor legfeljebb egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint a természetes bőrtónusunk.

A foltok esetében olyan formulát keressünk, amely pontosan illeszkedik a bőr tónusához, mivel ha túl világos, akkor csak még jobban felhívja a figyelmet arra, amit el akarunk fedni.

Ha nyáron sötétebb a bőrtónusunk, akkor ezekre a hónapokra sötétebb árnyalatot válasszunk, a többi hónapra pedig világosabbat.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock